Allahelgona, ironi och kuliga saker

Livet / Permalink / 1
Ja då satt man där i väntrummet i huset som mormor Mait dog i. Och väntar på att få komma in till tandläkaren. Jag tänker vilken ironi att jag sitter här idag samma dag som jag skall ut till graven och göra så där fint och mysigt.
 
Varje gång sitter jag och funderar på om det inte var det här planet vi satt på då 1989 och vakade.  Jag var 16 år och innne i den stora karusell som var min tonår. A ni vet. "Vem är jag?" och "jag vet bäst" samt den gamla klassikern "Vuxna vet ju ingenting".
Det var nog den största sorgen, har jag tänkt sen i efterhand. Att jag var så inne i mig själv att jag faktiskt glömde bort mormor lite.
 
Och sen inte långt efter kom ju Kim och det hade varit så roligt om mormor hade fått se henne. Jag var och visade upp Kim för mormor och sa - Titta mormor så fin hon är.  Och jag berättade också att jag var lite rädd för vad jag gett mig in på.
 
Ja det är ju det den här helgen är till för. Att minnas.     Enya/ Orinoco Flow
 
 
Men vi får inte glömma den årliga leta efter Robbans Farfar, Farmor och Faster ritualen. Vi vet alla ungefär var den är men har alltid svårt att hitta.
I år hade Robban utrustat sig med en ordentlig ficklampa. Men det slutade med att jag "Moi" hittade graven först med det lilla skenet från min mobil. Hurra!
 
 
Sen står man där som vanligt och förundras över hur vackert det är med alla ljus.
Och jag som är en sån normal och intelligent kvinna. Tänker samma tanke som jag alltid tänker. Tänk om det är här minikini folket bor. För det ser ju ut som en liten stad i ljus. 

Jaja jag har försökt fånga det på bild.
 
 
Ljuset i förgrunden tillhör en viss "Bertil" Vi ger alltid honom ett ljus. Han har gravplatsen bredvid mormor och det ser alltid ut som om ingen bryr sig om honom. Eller så är det nån som gör det. Och som nu sitter och funderar på det där ljuset som någon alltid ställt där. - Vem är det som gör det egentligen?
 
Och nu. Film!
 
Här är trailern till den nya Hungergames filmen. Det är smygpremiär på min födelsedag och jag ser fram emot den. Inte på samma sätt som till Harry Potter eller Sagan om ringen. Men nästan iallafall.
Biljetter går nu att köpa så jag får organisera mig lite. Den har ju smygpremiär på min födelsedag. Jippie..
 
 
Livet är här och nu och imorgon är det lördag. Missa inte det!!!
Kram
 
Men innan vi avslutar fredag. Nåt jätte kul!
 
 
 

TMI på hög nivå. " Too Much Information"

What? / Permalink / 0
Jag skall nu berätta historien från helgen som gick som jag nog hade förträngt lite för det blev ju så pinsamt.
 
Lund.
Romantisk weekend. Anna och Robban högt uppe på hotellets 13:e våning. Allt var perfekt. Rummet ja eller lilla lägenheten, vippen, blommorna. Ja allt.
 
Men där fanns ju också ett jätte badrum och en liten toalett ( som genast blev untnämnd till "nummer två toan").
 
På kvällen efter mat och cykeltur. Bar det av till hotellet för en liten drink i hotellbaren. Vi köpte med oss varsin dricka upp på rummet och där kom vi på det.
I badrummet stod ett jättefint stort badkar i "nån sorts plast"? Jaja. Stort och fint var det. Och vi bestämde där och då att nu skall det badas. Lite romantiskt sådär med dämpat ljus och gott att dricka. Perfekt men framför allt mysigt.
 
Japp det var väl det två människor som badar inget konstigt med det. Förutom det faktum att vi aldrig badar eftersom vi är duschmänniskor.
Senast vi tog ett bad var väl? Ja det måste varit i Grekland där nån gång i Juli.
 
När vi dagen efter gör oss iordning för avfärd. Har jag ett sista besök att göra på denna gigantiska toalett.
 
Det är då jag får se den. Jag dör.. en enorm skitrand runt i hela detta fantastiska stora fina badkar. Med lite hår här och var, äckligt!!!
Ja när man nu jobbar som man gör, får man nu lite panik. Jag sköljer och försöker skura så gott det går.
Men skiten vill ju inte försvinna. Jag tror den etsat sig fast. Jag får ge upp. Och inte blev det bättre av att jag inte hade nån dricks till städerkan.
PINSAMT!!!
 
 
 
Vilka skit grisar.
 
 
Det får mig att tänka på en historia som en komiker berättade när jag var ung.
 
Han var på hotell utomlands och var sådär dålig i magen som man bara blir utomlands. Han rusar iallafall in på toaletten och gör sitt och bokstavligt talat sprutmålat kaklet.
Men sen. När han skall spola ja då funkar inte spolanordningen(ett sånt där med snöre ni vet). Han försöker och försöker. Till slut ger han upp och finner ingen annan råd än att gå ner till receptionen.
Väl där så försöker han förklara sitt problem men det går inte så bra. Till slut måste han då be personalen följa med upp och blir då tvungen att ta med dom in till denna äckliga toalett.
Väl där inne när han har visat allt det äckliga och skall dra i snöret för att demonstrera att det är fel på spolanordningen, ja då funkar den. What!
Undrar vad dom tänkte om honom. Antagligen samma som städerskan på hotellet kommer tänka om oss.
PINSAMT!!!
 
 
Efter att ha avslöjat denna pinsamma historia måste nu lilla jag gå ut och ta lite luft.
 
Annalysen kommer i fortsättningen ta ett bad lite oftare. Ja,ja,ja...
Tack för idag.
 

Du och jag Ryssen, du och jag. Men bara i detta avseende!

Livet / Permalink / 5
 
 
Jaha. Nu har vi ädrat på tiden igen. Sommartid har blivit vintertid och jag har blivit sur.
 
Och jag som trodde att sommartid funnits sen urminnestider för att det skulle bli lite ljusare för mjölkpigorna ute i ladugården det var väl okej tänkt.  Men då visade det sig att det hade sin början 1980. What!!!
 
- Jag som älskar ljuset. Nej.Låt mig omformulera. - Jag som avgudar ljuset likt egyptierna och deras soldyrkan.
 
Jag förstår faktiskt inte riktigt det här. Varje år genomgår jag en inre kris. Som låter så här.
- Varför ställer vi om klockan så att det blir ljusare på morgonen och mörkare på eftermiddagen och kvällen?
Vem vill göra saker ute innan man går och jobbar?
Det är väl efter jobbet man isåfall vill göra något. Visst en timme är inte länge men det är i vart fall nåt!
 
Vi i Annalysen Analyserar partiet. Eller "Mitt parti" som det heter nuförtiden eftersom alla medlemmar annars skulle behöva gå på AA möte.
 
Vi i Mitt parti tycker att vi istället lägger till en timme varje dygn detta mörka halvår. Jag menar då under kväll och natt, så att man får chansen att sova bort det eländiga mörkret. Jaa.. ibland är jag bara så bra.
 
Rysslands president Dmitrij Medvedev tog för några år sedan bort sommartid. Det var stressande för människor och korna blev extra stressade då de inte kan förstå varför de blir mjölkade en helt annan tid än vanligt.
 
Helt rätt jag känner en massa kossor här i Jönköping som blir stressade. Haha.
-  Fokusera nu Anna, det här är viktigt!
 
 - Ja okej då. Men ni vet vad jag menar.
 
Analys.
Sommartid är värdelöst eftersom det plockar bort en användbar ljus timme.
 
Men nu till dagens roliga.
 
Jonna.
Lilla Jonna.
Hon har idag haft 5 årsjubileum på sin Manga Klubb.
Klubben har hon skött som sitt lilla barn, och det är inte helt utan att hennes mamma ibland har tyckt att det tagit lite fokus från skolarbete m.m.
Men när man ser henne där i sitt esse och det går upp människa efter människa och hyllar henne. Ja då blir man allt lite stolt. Eller jag menar jätte stolt.
Bra gjort unge och "Happy fiveyearsday"
 
 
Ber om ursäkt för de dåliga bilderna. Men nu är det nåt med min kamera igen.. den kan aldrig vara still tydligen.
 
Glad Lillelördag allihopa.
Ses..
Till top