Lisebergsupplevelser förr och nu...

Livet / Permalink / 0
Jag har funderat på det där med Liseberg.
 
Jag tänker på när man var liten och sprang som en pingpongboll mellan alla attraktioner för att hinna åka så mycket som möjligt och inte var man rädd heller det skulle vara de värsta åken och helst så många gånger som möjligt.
 
Varje år åkte vi dit och när jag var liten var det med vår fotbollsklubb IFK Öxnehaga en alldeles lysande klubb som fixade mycket och gjorde många ungdomar glada.
 
Och varje år satt vi där i bussen. Vi sjöng och stimmade det var årets höjdpunkt och i våra WCT overaller mörkblåa med vita sträck spred vi oss som små myror där inne på området där vi  sprang runt i timmar.
Och när Lisebergsloopen kom då var det den man åkte om och om igen.
 
 
Kommer inte ihåg hur det var med köer för det sket man i då bara man fick åka loopen hela tiden.
 
Men det där med köer är ju fantastiskt oroligt att stå i och vi som inte åkte så mycket tyckte att det var Helix som hägrade och vi ställde oss i en kö som aldrig tog slut.
 
 
 
 
Sen efter 50 minuter ja då var man ju framme och visst vet jag att så här är det. Men när man stått sådär länge och de med musik och annat byggt upp en stämning.
Då vill man att det skall vara det bästa åket men det var det inte och jag var lite ledsen.
 
Men det var inte helt dåligt och jag som tydligen inte förstår vad en överkorsad kamera betyder tog ett dåligt "jag är snål" kort på kortet som visar hur vi såg ut därute i banan.
 
 
Ja jösses. Anna = Kjell Kriminell liksom.
 
Men det här var inte poängen idag.
Poängen var att jag så fort jag kom in på detta område med fantastiska attraktioner tänkte att Nej! jag sitter hellre på ett kafé, tar tusen lotter eller åker farfarsbilar än åker de där hemska dödsångest åken.
 
 
 
A eller tittar på blommor....typ....
 
 
Men visst vi åkte lite och det är faktiskt fantastiskt trevligt på Liseberg men lite ändrad i mitt förhållande till stället det har jag allt blivit.
 
 
Ja...vi vann lite också tyvärr sånt jag inte gillar a..eller som tur är.
 
Men innan vi åkte hem var det dags för ett sista battle och det gjordes som vanligt i Radiobilarna
 
 
 
Han fick spö...många gånger haha...
 
Vi hörs imorgon
 
En sista söt bild och nu är årets bröllopsdag slutfirad :-)
 
 
 
Laters...
 
 
 
 

En dag att fira. Och att komma ihåg!

/ Permalink / 0
Ja det är ju fantastiskt att vi kom ihåg denna dag och jag tror att det är första gången sen 2011 då vi gifte oss som vi faktiskt gör något av den.

Efter en lugn morgon så kom vi iväg. Vi åkte till Göteborg som så många gånger förr.
Men det gör inget för det är ju så mysigt...

Rummet är fint.Maten var god.


Ja det är ju tur att man inte äter bröd...Och staden är kanon 

Sist en sängfösare...Det var allt för idag. Nu myser vi vidare.
Hörs imorgon 

Kram alla
Kram Robban 
Kram mig själv 

Laters...

Nähä dags att byta håll ändå...

Livet / Permalink / 2
Nej det blev inte mer om adoption och det säger ju bara allt om hur svårt det är. För även om jag har mina åsikter så känns det som om man alltid trampar någon annan på tårna och det är inget sommar ämne och jag berättade min egen historia och det kändes upplyftande och bra.
Visst kan det komma mer men inte nu.
 
Nu är det nämnligen dags att fokusera på två stora händelser.
 
Jonna skall åka till Japan på söndag och vi fixar och donar med det.
 
Och imorgon är det ju min och Robbans bröllopsdag.
 
Men först Jonna....
 
Idag har vi varit på stan och fixat yen och det är nästan skrattretande vad mycket yen det blir av jätte lite svenskpengar. Jonna är nu jätte rik fast ändå inte men det var en fröjd att se alla tusen yenpar...
 
Vi fixade sovkudde och ögonbindel till resan eftersom de flyger mycket och långt bort. Diverse apoteksartiklar har vi också skaffat som myggmedel, plåster, idominsalva(bra till mycket) och eh..ja...pevaryl svampinfektions görabra medel. Ja jag vet hur det låter men som jag sa till Jonna när kroppen blir arg blir den det på riktigt och då vill man inte stå i annat land utan vissa saker haha...
 
Vidare har vi sett till så att Jonna får sin lugg klippt och ett fast mobilabonnemang.
Ja man måste ha det i Japan annars funkar det inte att ringa med den lilla mobilen. 99 kronor blev det extra för oss och jag måste ändå säga att det var en riktigt smart deal dom hade där på Telenor.
 
Förberedelser med bordspackning
 
Det känns så skönt att förberedelser är igång.
Men lite surt är det att jag trodde att jag skulle kunna vara så cool med att Jonna åker och känslor dyker upp från den tiden då det var dags för Kim att flytta till Kiruna då jag förberedde och donade åt henne så att inget skulle fattas.
Ordet Hönsmamma = mammalysen det är så det är nu. Och när jag igår fick ett smärre utbrott över barnsliga fasoner hos resedeltagare ja då insåg jag att mina nerver inte var i shack och jag var inte jätte stolt över mig själv.
_______________________________________________
 
Bröllopsdag ja herregud fyra år har vi varit gifta och som jag sa till Robban idag när jag tyckte att han skulle lova att skjutsa hem mig från en fest långtbortistan om några veckor och han i princip sa: Nej!
Ja då undrar man ju lite varför man är gift då om inte ens man gör det man vill liksom....haha...skillsmässa???
 
Nej! Så bra skall han inte få det hehe...
 
Men så här var det ju...
 
 
 
 
 
 
 
Åh....
Japp fyra år sedan imorgon.
 
Men till dagen stora händelse.
 
Vi fixar och donar hela dagen och sedan när vi kommer hem och tar det lite lugnt och chillar så att säga. Då får jag för mig att gå ut på ballkongen för att det faktiskt har blivit lite sol och det är då det händer.
In på gården bakom vårt hus kommer det ett tiotal poliser smygande och letar efter något.
Efter en liten stund försvinner de allihopa in i en trappuppgång mittemot och försvinner.
 
Skit spännande... men dom är kvar länge och till slut kommer det ut tre stycken och vi tappar intresset helt enkelt för så spännande är det inte.
Fast...man undrar ju lite vad de höll på med.
 
Ja det var allt för idag och imorgon bär det av till Göttebaarg för lite löve,löve.
 
Mer om det imon
 
Laters...
 
Till top