Jag står här...analysen om julskyltning

Livet / Permalink / 0
Jag står här och känner in rummet....
Sitatet är jätte snott av Ernst Kirchsteiger och jag har det på en mugg jag fått av Robban.
Och även om jag tycker att mycket av det Ernst säger är konstigt så kan jag förstå hur han tänkte.
 
Jag stod på stan idag och försökte känna in stämningen och jag tänkte att det är så synd när vädrets makter inte hjälper till när folk och fä i Jönköpings stad lägger manken till och fixar och donar för att andra folk skall få en så trevlig upplevelse som möjligt.
Fast å andra sidan så är det ju ändå Sverige och Norden och sen när var vädret något att lita på liksom?
 
Fast det är ändå märkligt återigen hur folk är och det var ändå många som gick där och strosade samtidigt som de drack glögg och funderade på vad de ska köpa för julklappar om det inte redan var det dom gjorde.
Och återigen är vi där i hur vi funkar vi svenskar, vi gör det vi alltid gjort för det är traditioner och traditioner är viktiga.
Kanske härstammar inte just julskyltning från vikingarna men något århundrade tillbaka är det säkert.
 
 

Ja men visst är det mycket mer stämningsfullt i mörker men jag var där tidigt och tanken var inte att vandra runt i timmar, bara så länge lille fot skulle orka och efter ett tag värkte den och jag gjorde något som jag inte gjort på länge.
Jag köpte mig några skvallerblaskor och satte mig på ställe för att bara vara och titta på avstånd.
 
 
 
Valde väl inte helt rätt för här såg man ju ingenting men det gjorde inget för jag fick veta allt om familjen Kardashian och det är ju lite rubbat men okej när man vill vara fri från världen en stund.
 
Men mörkret föll och efter en stund kändes det bra och jag kunde gå hem igen.
Då hade det blivit ännu mer folk på stan och fast regnet föll så gjorde mörkret stämningen mycket bättre.
 
Nu sitter jag och bloggar och regnet piskar mot rutan och det smattrar på plåttaket ute på balkongen.
Vinden viner och "Gorm" vår nya orkan visar sig och jag hoppas att det inte blir så illa.
Julskyltningen borde vara över och jag hoppas ändå att alla som uppskattar detta är nöjda och att alla barn fått lite söndagsgodis eller nåt i den stilen.
 
Nu ikväll har jag farit runt och  fixat för det var så det blev klockan fem halv sex på första advent. Då började jag julstöka och det gick väl ändå rätt bra fast sakta...sakta... och helt nöjd är jag inte.
Men adventsstaken är på plats och julstjärnan hänger där den ska gardiner är bytta där jag brukar byta och vi har tänt det första ljuset och nu är det bara att tagga ner och gå och lägga sig för måndagen kommer med stormsteg...haha...storm...Gorm....eh ja vidare.
 
 
Måndag hela veckan och nu är det snart skarpt läge för julen kommer springande som "Jasper" när "Bella" skär sig i fingret på papper i Twilight.
 
 
Haha..det är bäst att akta sig för fort går det.
 
Kram Alla nissar och nissor
Kram Vädret
Kram Ernst
 
Laters....
 
 
 
Till top