Slottet Vemvetvar. Förvirrad besökare...

Livet / Permalink / 0
Alltså jag försöker för mitt liv att få till min saga och även om jag har sett framför mig vad som händer så får jag inte till något bra...men...imorgon då ska jag göra ett fantastiskt bra försök...
 
Eller vänta....
Jag lägger upp bilden på slottet och testar.
Ska bara hitta den....
Och om jag lyckas så kan ju alla ni som inte gillar sagor skrålla ner och bara läsa det som står under men betänk att det kan vara absolut ingenting haha....
 
 
Som en vit skimrande isstod står Edit vid bolstret.
Besökaren vrider och vänder på sig och helt plötsligt slår han upp ögonen och kisar mot Edit.
Ajna slutar andas och tänker att detta är det sista hon ser i livet för hon kommer dö eftersom hon är så rädd...
Hon känner Noras närvaro bakom ryggen. Utan att förstå hur det gick till finner hon sin hand över vännens mun och de båda är blickstilla.
 
Edit ler mot besökaren och sen drar hon handen över pannan och det vackra ljuset från smycket släcks. Kammaren är becksvart, besökaren har som tur är dragit för de tunga förhängerna för fönstret.
 
Det är tyst en lång stund...
Efter ett tag hörs ett välbekant ljud i det knäpptysta rummet och besökarens snarkningar smeker Ajnas öron.
 
Väktarna samlar sig och Ajna tar sig ur trumman med Nora tätt i hälarna.
Tyst...tyst, kommenderar Edit porten till kammaren att öppna sig och de tre väktarna smiter ljudlöst ut i den stora korridoren.
 
Väl ute utan att säga ett ljud till varandra lyfter de och flyger korridoren fram och sedan vidare ner en våning för att ta sig bakvägen in i den stora salen med speglarna där de såg Slottsnarren och Tide smyga runt.
 
I den stora salen skiner nu endast månen som gör fina mönster på det fantastiska trägolvet genom de stora fönsterna.  Ajna tittar bort mot spegeln där hon nyss stått och tittat ut. Märkligt tänker hon nu när man vet kommer man aldrig att kunna föra sig här inne utan att undra om någon tittar.
 
Precis när hon vänder sig om för att följa efter de andra kan hon svära på att hon ser ett litet ansikte le mot henne där borta i spegeln. Hon ler tillbaka innan hon smyger iväg.
 
När de kommit ut ur salen blir det lite förvirrat eftersom det finns flera vägar att gå. En går vidare mot andra sidan av slottet där den andra vinden ligger samt mötessalarna och där de största kammrarna med flera rum är inhysta.
Den andra vägen är lite dold bakom en dubbelport som leder ner mot slottets enorma kök.
 
De bestämmer sig för att ta vägen mot mötessalarna och korridrorerna på den sidan.
Länge söker de igenom den delen av slottet och tiden går.
Nere i mötessalarna hjälps de åt så ingen skall råka titta in i de förtrollade isväggarna. De flyger tyst genom korridorerna och stannar då och då för att lyssna...
Efter ett tag när de sett de första solstrålarna skina in genom rutorna vid den stora balkongen bestämmer dom sig för att avsluta och även om de känner att de borde hitta Tide så tror ingen av dom att han skulle göra något nu när morgonen grytt.
 
-Jag tar mig ner i köket och hälsar på gryningsfeerna säger Nora...sen tar jag och flyger hem och begraver huvudet i bolstret forsätter hon. Ajna nickar och tänker att hon förbereder dagen för fixfeerna innan hon gör det samma.
De tre väktarna säger adjö men innan de skiljs åt bestämmer de att träffas nästa dag för att återuppta sökandet.
-Ja ingen skall göra det här ensam nu när vi vet att Tide kan röra sig hur han vill på slottet säger Edit bestämt.
 
Jag tar vägen förbi de stilla feérna tänker Ajna. Det är alltid bra med information inför dagens fix tänker hon sen.
 
När hon närmar sig disken ser hon en besökare på håll. Han viftar med armarna och pratar så fort så att Nillet som står där bakom disken den här morgonen får ett fasligt sjå att lugna.
-En, en, en...stor ljus gestalt...jag lovar...besökaren stammar.
 
Ajna smiter förbi och när hon passerar bakom besökaren där vid disken ser hon hur Nillet mimar ett hjälp mig men tiden har runnit iväg och Ajna måste hasta iväg.
 
Väl inne i sin kammare släpper alla känslor och hon sätter sig ner på golvet och begraver ansiktet i händerna  och plötsligt hör hon sitt eget skratt eka mellan väggarna....
 
NOT THE END....
 
____________________
 
Måndag har kommit och snart gått.
Natten har varit sömnlös och jag har försökt att lösa alla problem i min värld och resten.
Det gick inte....
Efter ett tag somnar jag och drömmer att jag kissar och flyger upp ur sängen och går på toaletten.
När jag sen lägger mig igen tar det inte lång tid innen det är dags igen och jag besöker toan om igen även om jag vet att livet bara djävlas lite....
 
Många analyser har gått genom skallamentet men eftersom sagan tagit min tid idag så lägger jag bara ut lite bilder på gårdagen lilla tipspromenad med familjen.
 
 
 
 
 
Allers....
 
Drar ut och löper och lämnar er med mina stavfel haha....
 
Kram Alla
Kram Min tipsrad
Kram Alicia #brajobbat
Love Nepal...
 
Laters....
 
 
 
 
 
 

Kränkt, kränkt...sänkt?

Livet / Permalink / 0
 
 
Det här är ju rätt kul men är det inte lite kränkande....???
 
 
Tänkte att denna dag skulle användas till ett inlägg angående min egen analys om kränkning.
 Vad är en kränkning och hur hanterar man livet när allt runt i kring oss kanske är lite kränkande.
 
Men först skall jag bara googla ordet kränkning och se vad det egentligen betyder.
____________________________________
 
Kränkning är att kränka någon eller något(surprice..). Kränkning har flera närliggande betydelser såsom att förolämpa, vanära, våldföra sig på eller så kan det vara att bryta mot som till exempel en bestämmelse.

Att kränka någon är att behandla en person nedsättande i ord eller handling, eller göra ingrepp i dennes frihet och rättigheter. Synonymer är...förödmjuka, skymfa och såra. Kränkning kan vara en brottslig handling. Förtala eller förlolämpa någon kan vara en så kallad ärekränkning och andra typer av kränkande handlingar kan vara brottsliga om de är diskriminerande. En äldrebetydelse av ordet är att ha samlag med en kvinna på ett vanärande sätt, exempelvis utanför äktenskapet eller med våld.

 ____________________________________

Japp jag ska nu erkänna att all denna information angående kränkning inte hjälpte mig ett skit. Jag ville ju förstå och lära men det känns onekligen lite svårt...

Jag tänkte att jag skulle ha ett litet utlägg om hur vissa situationer skulle kunna avhjälpas genom att man kanske i större grad försöker att inte känna sig så kränkt. Typ om någon säger åt dig att följa regler som du själv inte bestämt utan tycker att man kan vara utan, ja då känner man sig kanske lite kränkt....

För om ni tittar på det ovanstående angående kränkning så är det mycket det innefattar samt omfattar och det är svår tolkat vilket innebär att det är upp till var och en att tolka det som man vill.

Min analys angående kränkning blir att det inte går att göra en analys utan att kränka någon annan och då är det lika bra att låta bli...

-Snälla högre makter gör så att ingen känner sig kränkt av min blogg....amen...

Japp jag blir så trött för jag är en person som gärna vill hitta lösningar och förklaringar på allt. Att det finns sådana här förordningar är bra tycker jag, det är bara det att det känns som om vi till slut kommer leva instängda och inte vågar prata eller umgås med varandra...

Det enda som gör mig tillfreds är att alla människor har ett sunförnuft som i mångt och mycket ändå till slut förhoppningsvis får oss att inte känna oss så kränkta till slut.

Och med det är inte sagt att man alldrig skall känna sig kränkt det händer många fruktansvärt kränkande saker i olika människors liv varge dag. Min uppmaning är bara att inte använda kränkandet lättvindigt för då tappar det sin mening...

Förstod ni?

Ja det gjorde ni :-)
 
Nu är det dags för söndag kväll och många med mig laddar inför kommande arbetsvecka med de olika saker det innebär.
Jag är helt snurrig av alla tankar på dagens ämne och lägger upp en video på Jonnas Japan resa istället...
 
 
Kram Alla
Kram Alla som faktiskt är kränkta
Kram Jonna
Love Nepal...
 
Laters....

Fruntimmer, Knytkalas och ett litet bloggavbrott

Livet / Permalink / 2
Här är en liten bild på mitt bidrag till kvällens Italienska buffé
 
 
I mörkaste Huskvarna har jag varit och febrilt försökte jag att blogga från min telefon för att ge lite info om ett bloggavbrott på grund av en utekväll med tjejerna i 40 taggar gänget.
 
Knytkalas med Italienskt tema och tusen sexskämt har förgyllt kvällen och som vanligt har det varit genom trevligt.
 
 
Javisst ja gjorde även lite bacon lindade dadlar....
 
 
Men nu är det nane dags och jag tänker att jag berättar lite närmare imorgon när jag är lite piggare och inte behöver gå tillbaka och sudda varje gång jag skriver ett ord haha...nattsudd...
 
Kram Alla
Kram Tjejgänget
Kram Min lilla matkunskap
Love Nepal...
 
Laters....
Till top