De förtjänar att hyllas...

Livet / Permalink / 1
 
-Men har du en tia i örat?
Jag tittar på tjejen som står framför mig och hon nickar lite generat.
Jag tänker att nä...det är inte ofta...och nöden har ingen lag...
 
-Anna...Anna...jag...extra säng...ah...sssh...
 
En av mina tjejer ringer ner och jag håller som bäst på att tillsammans med en annan tjej skruva ihop en IKEA hylla, jag hör knappt vad hon säger i den väl använda interntelefonen och jag tänker att jaja...hon vill väl bara berätta att hon fixat extra sängarna som jag bad henne om.
 
- Lägg på jag ringer dig om en stund, gapar jag och lägger sen själv på efter att jag tror mig hört ett okej.
Ja, ja jag ringer upp henne sen tänker jag och fortsätter med uppdraget som blir lite svårare av att balansera telefonen medans jag skall hålla i.
 
En stund blir några timmar och när jag kommer på i alla göromål att jag skall ringa henne då är det försent. För hon ville bara berätta att hon inte kommer hinna på utsatt tid eftersom hon hade tre barnsängar och en massa extra sängar att fixa och nu när jag äntligen ringer har hon två rum kvar och det är typ 30 minuter till hon slutar.
 
Jag som precis har sagt adjö till några andra tjejer som var klara skäms nu och ringer den enda tjejen som är kvar och ber henne hjälpa till. Sen rusar jag själv upp och inser att längs väggen i korridoren står tre barnsängar på rad och alla behöver fixas och renbäddas och plockas bort. Dessutom står där två vanliga extrasängar och runt hennes vagn finns all möjlig skit.
 
Jag kör bort sängar och jag bäddar sängar och tänker att ja så här är det ju. Påsken är en stor helg och i vår stad. En helg där allt händer och hotellen är fullbokade och folk bor och festar och förnöjer sig. Precis så som det skall vara.
 
Men jag tänker också att dessa tjejer på hotellet där jag jobbar och alla andra hotell i stan i världen på jorden är så fantasktiska och de sliter och de släpar och oftast skall allt ske i en väldans fart och även om det är stressigt så klarar dom det och jag som en gång var en av dom tänker där jag bäddar i korridoren att här, här är ett gäng individer som verkligen sliter för mödan och de gör verkligen djupa spår i gyttjan varje dag(precis som  Laleh säger).
 
Jag vill här på lilla Annalysen bloggen ta mig tid och hylla dessa tjejer och killar som jobbar så här och som ser till att det blir fint och trevligt för alla dom som vill komma bort och koppla av eller för den delen reser för att jobba.
Jag vill att varje gång ni ser dessa tjejer och killar tänker att...ja det är inte lätt och det är inte som att städa hemma precis det skall bli mer perfekt och på tid och att dom är så fantastiska.Visst det blir fel ibland men ingen är perfekt någonstans i världen på jorden.
 
Av alla ställen på hotellet är det också så att denna avdelning får minst dricks och jag vet att under mina fem år så blev det väl högst 50 kronor om man räknar ihop det på alla år...och det där ciggpaketet jag fick av en tysk dam då.
 
Så om man får en tia i dricks och inte har någonstans att lägga den ja då lägger man den i örat så att den inte försvinner....
 
Kram Alla housekeeping möss i hela världen ni är bäst och ni kämpar verkligen...
 
Ja visst alla på hotellet kämpar och ingen är på riktigt bättre än någon annan men här är en kategori som oftast inte får höra när dom gjort något bra.
Och jag är först i kön på att erkänna att jag inte är jättebäst på att berätta tillräckligt ofta.
 
Ja det var dagens viktiga här på bloggen och tisdagen håller på att bli onsdag och jag måste säga att min nyfunna gnista är skön att ha och har ni sett...det är vår på riktigt nu....
 
Kram Alla
Kram Mössen #förattniärbäst www.frukostnissarochallaandraockså.nu
LoveNepal
 
Laters...
 
 
#1 - - Gunnel Hall:

Ja, jag ställer mig gärna i kön för att hylla alla som arbetar på hotell och skapar trivsel så att man känner sig så utvald och att man får njuta av detta någon natt då och då. Hälsa alla duktiga.

Svar: Jaaa...jag skall hälsa dem allihopa :-)
Annalysen

Till top