Mother Workit, blommor och fotoappen....

Livet / Permalink / 0
 
Ja jag har en ny app. Och innan jag stänger ner hjärnan för dagen och tittar på Game Of Thrones så vill jag dela några fina foton som togs idag när jag jobbade(över).
 
Ja det är verkligen tisdag den 31:e maj. Bridget Jones grejen har funkat ett tag men kanske får jag stå över för att bli mig själv igen.
Jag blir aldrig av med kalorier och cigaretter är ju inte min grej längre sedan fem år tillbaka. Och mitt namn är ju nu som alltid Anna.
 
Jag har inte så mycket tid på mig idag och jag har som jag skrev jobbat lite nu på kvällen genom att plocka lite blomster till kommande baler på hotellet och att jag har en ny app det går ju inte att ta miste på och mina bilder som jag lekt lite med blev både "vintage" och "soft".
 
Det är kul att fota och jag är så glad att jag inte glömde denna uppgift på min hjärnchecklista för jag hade stått med skägget i brevlådan imorgon när folk hade börjat gorma efter de utlovade blomster arrangemangen. Brevlådan var förvisso redan full med skägg så lite mer hade ju definitv skadat om man säger så.
 
Mina analyser har idag handlat om hur man en gång orkade med en heldag och natt av skoj utan att krevera. Och om vilken tur att jag inte gick och tränade för då hade jag glömt att plocka blommor.
Men det där får vi ta imorgon och då är det lille lördag och lille sommar med värme därtill....det har dom sagt på TV iallafall.
 
Det kändes ändå gött att vara i naturen och jag och Rosa kom nästan överens fast den lilla kossan tittade på mig med en blick som hette "kommer du hit så sätter jag mig på dig så du blir platt som en komocka på stäppen"... ja exakt så sa blicken(jag lovar..).
 
Haha...death by ko....det hade varit nåt det....
 
 
 
Fint som snus och nu när jag lägger mig ikväll ska jag drömma om sommar ängar och mördar kor och annat som helst inte har med jobbet att göra....
 
 
Men allra sist min favvis...kortet som ingen såg hända....
 

Åhh....rätt upp i näsan. Inga busar idag och ingen hjärna heller om jag tittar lite närmre haha...
 
Mot onsdag och vettigare saker och då...då ska jag banne mig springa..så det så...
 
Bussar och Kranar
Anna och en dag med fina kort och kort stubin....
#blirbättreimorgon
 
 

Va? Vad hände med mor på morsdag?

Livet / Permalink / 0
 
Ja så här ser mina barns morsdags presenter ut och jag blev så glad för vad kan slå det här...
Jag menar en film av Astrid Lindgren(som jag inte har)och bakispiller(behövde dom) och kärlek på burk.
Allt en mamma behöver för att överleva och jag som var dimmigare än en rökmaskin på 80-talet var så tacksam så jag bjöd mina barn(och Björn) på ost och skink smörgås.
 
Det är måndag den 30:e maj. Kalorier? Tja jag såg en tårta på jobbet och gick upp i vikt av bara synen, och när jag sen tog en liten bit, då gick jag upp lite till...
Mitt namn är idag Anna Vadhändeigår Yeahwhat(dubbelefternamn minsann). Cigg? Nä...åt farlig tårta istället(borde försökt röka den istället så den försvann).
 
Ja det var ju en riktig bakisdag igår och som ni ser fick jag hjälp i form av bakispiller och dom hjälpte en millisekund men sen var det dags igen för lite slöhet och uschighet och jag tänkte vid ett tillfälle att...ja hon sa ju att jag bara skulle ta 5 till 6 glas en utekväll den gode doktorn som för någon vecka sedan gjorde en hälsokontroll. Men jag lyssnade inte utan tog 5 till 6 glas extra istället och då får man skylla sig själv liksom.
 
Men mitt i allt så var jag ju glad att alla mina barn var och firade mig. Men när jag sedan på kvällen satt och febrilt försökte blogga så snabbt och bra som möjligt, baksmälla till trots så kom jag på det där med att jag faktiskt har en egen mamma och hur mycket hade jag firat henne?
Inte ett skvatt och jag letade fram ett bra nytaget kort och önskade henne grattis på morsdag.
Men sen tyckte jag ändå trotts att vi aldrig firat det där så mycket att det var dags för skärpning och vi bestämde att vi skulle träffas idag istället och ta en liten fika.
Sagt och gjort...fika blev det och jag kan stolt säga att jag bjöd min mamma på kaffe...minsann...
 
 
Ja...och samtidigt som vi sörplade på varsin kopp kaffe kunde vi konstatera att det är väl ändå så att det är morsdag varje dag...a eller varannan iallafall.
-Nä. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om det där, sa hon min mamma Gunnel - Och, fortsatte hon -vi har ju aldrig gjort stor affär av det här så mig gör det inget.
 
Ja jag kände mig lättad. Men jag måste nog ändå säga som den mamma jag själv är, att det är ett väldigt trevligt påhitt det där med morsdag och speciellt när man får bakispiller till sin smälla och  "Nils Karlsson pyssling" att lägga till i sin samling.
 
 
Så därför kände jag mig lite dålig i min dotterroll som inte firade min mamma igår mer än med ett sms.
Men idag fikade vi och pratade bort en stund och som tur är så var det ordning på min bror Martin igår som bjöd vår mamma på ordentlig middag igår som sig bör.
 
Så jag får väl kalla denna dag den 30:e Maj för Brorsdag för att han var den snälla av oss haha....
Tack Martin!
 
Det var allt för idag om ingenting och allting och analysen får väl bli att jag som den mor jag är inte funkar så bra när jag är bakis.
 
Nu ska jag inte sitta här längre för det är så varmt och skönt och min man tog sig för att skura ute på vår balkong så att han skulle kunna sitta där och päsa med en öl.
Fantastiskt och nu ska jag gå och berätta för honom att man kan dricka öl i köket och i badrummet och vardagsrummet...ja överallt faktiskt i vår lägenhet. Och vem vet...då kanske han skurar överallt?
 
Finurligt där Anna, du är så bra!
Tack mig själv....tack....
 
Och efter sådan självpepping är det dags att ta kväll och jag tänker att jag lägger mig tidigt och låter det bli tisdag istället oh...ja...tisdag är bra...
 
Men sist...Jonnas nya film och jag säger då det...inte bara för att jag är mamma.
Utan för att den är så fyndig och det att det är en bibliotekarie som beställt den det märks.
 
 
Kram Alla
Kram Mamma
LoveNepal...
 
La gon...

Som vi bäddade...men kul var det och fin är hon....

Livet / Permalink / 0
 
Ready or not here we come, you can´t hide....
Ja det var en dag hon sent ska glömma igår och vi andra...vi kommer inte heller att glömma.
Och reaktionen när hon fick se sin bästa kompis var obetalbar och tårarna hon fällde vällte oss alla och vid bordet där i rummet satt ett helt gäng och grät...
 
Det är söndag den 29 maj. Kalorier? Så många så inte ens en dator orkar räkna så långt. Mitt namn idag är Anna Whathappendtomybrainalot. Cigg...inga för vi hade inte tid och jag riskerade ändå livet genom att åka "Spiderman" karusell.
 
Det hela började med att Kim fick besök av totalt okänd man som gav henne ett brev och en väska. Hon följde instruktionerna och satte sig bakom okänd man och som hon sa - Jag satte händerna på hans skuldror men då sa han, nej du måste hålla om min midja...så där satt jag med armarna om helt okänd man...
Det hela var ytterst märkligt.
 
Iväg for hon och när hon nådde målet så stod hon vid hotellet där vi alla mötte upp och alla iklädda vita kläder för att så tydligt som möjligt visa världen att Kim som var helt klädd svart med lite rött var dagens och världens centrum...ni fattar, det var Kims dag i alla aspekter.
 
 
Så Cool var hon när hon kom och modig!!!
Tack Frida för kortet :-)
 
Sen åt vi frukost och som jag sa den första överaskningen var över och snabbt på kom nästa när hon helt oskyldigt satt och åt. Och scenen som följde lämnade ingen oberörd och vi grät nästan allihopa(fast mest Kim).
Och jag tänkte att hur mycket kan man utsätta en människa för. Jag menar även om det bara är roligheter....
 
 
 
 
 
 
 
Jag är ändå så glad att jag fick se för det är inte ofta man får se en överraskning som genererar i sådan äkta sann glädje. Och att hennes vän Hannah som hon inte sett på ett och ett halvt kom är så fantastiskt och man kan inte se att hon var febrig ända in i benmärgen.
Och jag skämdes lite över att vi hållit dom från varandra den där första kvällen.
 
Men dagen flöt på och när vi ätit och gjort lite toabestyr drog vi vidare genom stan bort till en park där det var mer mat och tid för lek....
 
 
 
 
 
 
Det var en lek där kim fick olika föremål som hon skulle para ihop med rätt deltagare och hon lyckades verkligen hela vägen och påhittigheten bland alla oss som älskar Kim var stor och det var en fröjd att se alla kreationer.
 
 
Detta symoliserade den hiss som Sanna och Kim fastnade i en gång för tusen år sedan.
Och så fortsatte det...
 
Sen var det dags för dans och  "skruva lampan" dags som jag kallar det. Eller Bollywood dans som alla andra kallar det.
 
 
 
 
 
Äventyret fortsatte och efter dans och mera vin till folket så drog vi iväg till nästa stopp som var en spåtjej som även var 3:a i världen på ansiktsmålning en kombination som passade perfekt och som var lika bra som märklig...
 
 
Men visst var det spännande och läskigt på samma gång när man liksom fick lite perspektiv på att allt kan te sig lite mystiskt i livet ibland. Men man får inte glömma att livet är sig självt och att det ändrar riktning hela tiden...
 
 
 
 
 
Och sen när vi alla var målade och klara drog vi till ställe där det var dags för ombyte och då blev bilden av det lilla gänget där alla var vita och bruden svart en helt annan för nu brev bruden vit och vi andra svarta istället och Kim stod ut igen och vårt syfte med dagen fortsatte och nu var det pub, tivoli och middag som hägrade....
 
 
Så fin är hon och så fina är vi allihop och nu följde som sagt den delen av kvällen som blev lite mer "rajtan tajtan" och Oh..la,la....
 
 
 
 
 
 
 
Eh..ja...finner inga ord...näe inte ett enda faktiskt...
 
 
Och sen bara fortsatte det men först middag...
 
 
 
Nu vill jag först bara varna för starka bilder och till er som inte förstår och tycker att jag kommer från ämnet så vill jag bara säga...
BARNFILM och barnfilmsnördar förstår man sig aldrig på och dagens filmtema är "Draktränaren" haha...
 
 
 
 
 
Haha..ha....jag såg kortet i mindre fomat och tänkte att va...vilket bra kort på mig och "Toothless" men så visade det sig att jag såg ut som en riktigt full brud istället...
 
Sen var det bara parteeey...
 
 
 
 
 
 
 
Japp suddigt värre och suddigare och suddigare blev det och nästa och sista bilden får bli en sådan där bild som är både lärorik och värdelös men jag vill bara visa alla varför min värld idag har varit suddig med inslag av yrsel och lite snedsteg(riktiga steg).
Så här världen, här kommer det...så här ser en uppdrucken tequila ut haha...
 
 
Nu orkar jag inte mer och jag måste sluta för nu är jag ännu tröttare...nu när jag upplevt allt igen menar jag och min man tycker att det är läggdags och det är såååå...sant...
 
Imorgon är det måndag och jag tänker att det för tillfället är bättre än att det är helg och kanske dags för en dag till av rajtan tajtan och oh..la, la...
 
Haha...ja....

Tack alla för en super bra dag.
Och jag måste tillägga att jag inte på något sätt fixat detta själv.
Snarare var jag bara i bakgrunden med min erfarenhet och vishet(haha...glöm det sista).
 
Kram Alla
Kram Min hjärna www.ärlitedöd.nu
LoveNepal...
 
Laters....
Till top