Vem är det som går och går....

Livet / Permalink / 0
 
Louvren ja...
Det är så mycket man kan säga om detta jättebygge. Jag menar, vem bygger så här?
Det var lite runt det jag funderade och sedan kom den sista tanken som var lika lätt som fjortisaktig...Orka!!!
 
Frågan kan tyckas lika barnslig som relevant för vi har åkt runt i Frankrike och sett byggnader som gör att man liksom bara får svid i ögonen för att dom aldrig tog slut. Där var ön Saint Michel och slottet Chambord och Versailles och det jag tänker är hur orkade dom. Hur orkade någon sätta igång alla dessa byggnadsprojekt och fullfölja och fullända.
Ja det är väl tur för annars hade man ju inte fått se och häpnas. Och visst redan de forna Egyptierna visste och såg det stora i att bygga stort. Men att sedan göra ett konstgalleri av hela härligheten det var väl ändå onödigt, jag menar det tar ju flera dagar att gå igenom och då kvarstår frågan...vem orkar det?
 
Men där var vi och vi vandrade på, under, över och i. När man trodde man visste var man var, ja då var man någon helt annanstans och vi som dessutom sattsade lite på att låna ett "Nintendo audiosystem" vi gjorde det ännu svårare för oss eftersom det ändå var rätt spännande att sätta igång berättarrösten när det vankades en mumie eller fin tavla eller skulptur. För att inte prata om Napoleons rum där inredningen med all röd sammet lyste som en eld och vi stod som små fågelungar och gapade.
 
-Robban. Vem är det som går och går och inte hittar Mona Lisa?
Jag tittar på Robban. I nästan fem timmar har vi gått och tittat och studerat. Vi har sett skyltarna som leder mot den lilla tavlan med tjejen som alla är så begaistrade av utan att hitta rätt väg.
 
 
Visst hittade vi henne till slut och den lilla tavlan med alla människor runt imponerade tyvärr inte och om ni frågar mig så han målat mycket bättre tavlor...Leonard!
 
 
Men här får ni Louvren i bilder. Jag skriver inte mer för då får jag skriva en 300 sidor roman och det orkar varken jag eller ni med.
Men så här kan man säga. Jag som inte är ett skit konstinresserad tyckte att det här stället var värt hela besöket och de fem timmar vi var härinne var inte förgäves.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja och sen var det ju Napoleon och hans lilla ställe...
 
 
 
Helt otroligt och vacker visst men...orka haha...
Fast nu är jag bara avis!
 
Vår resa är som alla vet över. Vi är hemma och har ännu några semesterdagar kvar. Själv skall jag gå ut och cykla åt öst och väst. Kanske blir det lite söder och norr också, vi får se.
Imorgon skall jag ändå sammanfatta lite för det är ju ändå så att jag och Robban gjort sådana här resor några gånger men på helt olika sätt. Första gången är snart femton år sedan och som sagt helt annorlunda!!!
 
Så vi hörs imorgon.
Glöm inte besöka Louvren om ni är i Paris
 
Laters...
 
 
 
 
Till top