Analysen är klar. Jag kommer att vara sämst på att vara...död!

Livet / Permalink / 0
Allahelgona helgen är snart över, en helg som alltid väcker många tankar.
 
Jag vandrar runt bland alla ljus och där i mörkret blir allt så stämningsfullt och vackert. Man börjar ju fundera på det där med döden och även om det inte är ett favorit ämne så är det lite oundvikligt eftersom döden blir så nära på något sätt den här dagen.
Jag vet ju att nästan alla i min närhet är ateister och att de inte tror på något efter döden, och jag kan väl erkänna att även om jag tror på själavandring så är det svårt att se det hela med tanke på forskning och logiska förklaringar till allt som händer.
 
Vi analyserar det hela lite och Kim som är en av mina nära ateister sägar att visst...för alla er som tror på något efter döden känns det väl ändå tryggare kanske. Och det är ju så, man vill inte bara tro att man försvinner och att allt blir svart. Fast å andra sidan...kanske är det skönare att vara död om man bara försvinner.
 
Tänk en sån som mig som analyserar allt, först skulle jag ha jättesvårt för att dö eftersom jag skulle behöva gå igenom hela livet och fundera på hur och varför och så vidare, och sen när jag är död och kanske vandrar "på andra sidan".
Då skulle det ju bara fortsätta och jag skulle kanske se nära och kära och då behöva analysera vad dom gör och varför dom gör, istället för att liksom bara...vila...
 
Haha...ja...jag skulle inte bara vara sämst på att dö utan också vara sämst på att vara död.
 
 
Men lördagen spenderades återigen i dansens tecken och jag tänker nu så här efteråt att det måste vara bättre att vara bäst på att leva eftersom man kanske kommer att vara sämst på att vara död.
 
Ja och när vi sedan varit hos Mormor Mait och hos Robbans morfar Gunnar med flera ja då åkte vi hem och åt lite innan vi gick till närmsta kyrkogård och tände ännu fler ljus hos bland annat Kims vän Vivvi och hos min låtsas mormor och morfar Karin och Gunnar.
 
Dagen idag som är söndag har spenderats mestadels i sängen och där har idag analyserna varit annorlunda och gått lite mer i romantikens tecken eftersom jag precis plöjt igenom BBC:s Stolthet och fördom på fem timmar och mer för att sedan titta på filmen med Kiera Nightly från 2006.
 
Analys 1...
BBC:s variant är uppenbart längre och ger därför chansen att tycka mer om karaktärerna och att Collin Firth spelar den allvarliga Mr Darcy perfekt är det inget snack om. Filmen är dock vackrare med vackrare människor men alla verkar också så mycket omognare än i serien.
Förresten...vilken otrolig lust jag fick att titta på "Bridget Jones" nu, japp Mr Darcy here I come liksom...
 
Analys 2...
Romantik är mycket mer upplyftande än döden...
 
Analys 3...
Nya glasögon ger en fruktansvärd huvudvärk och det gör ont i ögonloben. Det är fullt normalt det förstår jag ju men det förstör hela upplevelsen med att för första gången i livet behöva ha glasögon.
 
Så med den sista analysen på pränt stänger jag ner för idag och går och tar en stort glas vatten och kanske en magnesyl(som mormor Mait brukade säga) eller en Ipren eller alvedon som vi i vår tid brukar säga haha...
 
Vi hörs på måndag.
 
Laters...
Till top