Upptagen 2000

Livet / Permalink / 0
Ja att vår tids umgås inte är som dåtidens, det vet ju vi som fanns då på den tiden när mycket av det som finns idag inte fanns...
 
Hängde ni med?
 
 
 
- Robban...hallå! Du lyssnar ju inte...
Jag sitter bredvid min man vid matbordet, vi sörplar båda på lite soppa och jag berättar glatt om min dag och om mötet vi hade på jobbet tidigare som var så bra.
-Hm...va??? Robban flinar till innan han tittar upp från skärmen och jag skymtar ett sådant där roligt klipp som någon antagligen lagt upp på facebook.
-Jag är upptagen ser du väl, han tittar på mig och skrattar. Jag tittar surt på honom medan jag låtsas argt  argumenterar emot att man är upptagen när man tittar på ett roligt klipp. Han argumenterar tillbaka och visst har han hört lite men har totalt missat hur nöjd jag var med vårt jobbmöte.
Jag lämnar honom åt sin telefon och sin mat och analyserar lite för mig själv istället...
 
Ja, så är det ju nu i vårt århundrade, vi är liksom lite extra upptagna nästan hela tiden och all vår tid går åt till att ta upp vår mobiltelefoner för att kolla vad som hänt i världen den sista tiden.
Ja typ den sista halvminuten sen förra gången vi tittade...
 
 
Jag som är uppväxt förr i världen sitter där och tittar lite snett på min man, men så minns jag helt plötsligt boken om Alfons Åberg, ja ni vet "Aja baja Alfons" boken där Alfons febrilt försöker få sin pappas uppmärksamhet men misslyckas totalt samtidigt som han lyckas till 100%, eftersom han plötsligt får använda alla verktyg i verktygslådan...ja förutom sågen då, och jag tänker att ja...varför inte...
 
 
 
 
 
Jag drar paralellen och tänker att det är rätt synd om ungarna nu för tiden för ofta ser man föräldrar sitta med näsan i sina mobiler istället för att titta på vad som händer runt omkring.
Lite läskigt om ni frågar mig, men visst jag skall inte säga något för jag som den tonårsmamman jag var hade antagligen varit ett monster eftersom jag var en riktig fjortis då när det begav sig.
Japp, man kan allt säga att Kim och Jonna hade tur!
Sen att man istället använde Disney filmer för att få vara ifred är ju en helt annan femma haha...
 
Analys...
Min man verkar ha lite samma drag som Alfons pappa och om jag förstått det hela rätt och spelar mina kort rätt så frågar jag om vi kan gå på bio filmen "Ballerinan och uppfinnaren" på fredag.
Japp och jag gör nog bäst i att göra det någonstans mitt i ett roligt klipp eller en cykelsajt med billiga cykelprylar...
 
Mycket bra idé Anna!
Tack mig själv tack.
 
Analysen är rätt briljant faktiskt om ni frågar mig!
Och om ni frågar Robban på till exempel fredag, när han förvånat står inne på SF bion med en biljett i handen som säger "tecknad barnfilm" ja då tycker nog han också att jag är rätt briljant hahahahaaaaaa......
 
Mot tisdag och fredag...
Laters...
 
 
 
Till top