Manligt och kvinnligt...

Livet / Permalink / 0
Värmen för med sig en massa oknytt i form av smådjur, och eftersom man typ kan dö om man inte öppnar överallt så får man in dem i parti och minut. Mest i parti men jag som på senaste tid blivit av min min närsyn ser som en hök på långt håll och då, då har dom inte något att komma med, dom små liven...eller?
 
-Ser jag ut som om jag är med i FI (feministiskt Initiativ)?
Jag tittar på min man som ligger i sängen. Han ligger gott där och har ingen lust att lyfta på rumpan som nu är nedborrad i madrassen.
-Jag vågar inte och jag når inte!!! Jag försöker blanda min menande min med ett par rådjursögon.
Robban pustar och stånkar och mumlar något om att "om du hämtar lite papper själv så blir det bra" jag himlar med ögonen och fortsätter.
-Robban...jag är inte feminist på det sättet. Det är mannens uppgift att döda spindlar och kvinnans uppgift att döda mannen...Ööh...ja det där sista blev väl lite fel, det liksom bara kom...
 
Robban tog sig till sist upp ur sängen och gick och dödade spindeln som satt och chillade längst uppe på dörrkarmen. Han suckade över hur liten den var och jag kan väl hålla med, men det tog inte bort det faktum att jag inte nådde den, så det så...
 
Jaha...
Fanns det någon poäng med den här historien då?
Nja det beror på. Jag fick berätta hur jag ser på det där med manligt och kvinnligt och samtidigt ge alla en bild av hur jobbig det kan vara att vara min man. Men till mitt försvar vill jag bara säga. Spindeln var utom räckhåll och varför är man gift då om man inte får tjata lite haha...
 
Så kan det gå när inte haspen är på här i Svettige som jag precis döpte vårt land till.
Och illusionen om att det är extra många spindlar i år kommer sig enbart av den lilla detaljer att vi inte kan stänga om oss.
 
 
Appropå djur så är vi idag hundvakt och det första vi gjorde var att gå ner och doppa den lilla vovvens tassar i Rocksjön. Sånt behövs i dessa tider och han var så nöjd och svansen viftade så fint.
 
Vidare så har jag nu ändå analyserat det där med Danskarnas burka och niqab förbud och kommit fram till följande...
Nog är det möjligtvis en bra sak i många syften förutom den att vissa kvinnor nu inte kommer att få gå ut överhuvudtaget. Men det föder genast en annan och mycket viktigare sak att fundera på och det är ett förbud mot att hindra någon från att gå ut. 
Och om man tänker efter ännu lite till så inser man att förbudet redan finns och att det sen urminnes tider stavas"kidnappning" eller "frihetsberövande" .
Att kidnappa eller att frihetsberöva någon är ju redan förbjudet så...det betyder alltså att det finns rätt många kidnappare här i världen. Frågan är bara varför dom inte blir straffade? Och hur dom ska bli straffade?
 
Tuff nöt att knäcka det där. Och lite för sent om ni frågar mig. Jag menar det där borde ha åtgärdats redan i början av 20 talet!!! Men vad vet jag. En liten analys bara....
 
Imorgon är det lördag och jag ska leka med Kim.
Robban ska också leka men lite mera pojkigt. Ja, jag vet. Tjejer kan också köra downhill(galen företeelse där man åker upp för ett berg med lift för att sedan åka nedför på cykel) men jag tänker ändå att det är en pojkgrej och då mest för att det hela ter sig ogenomtänkt och galet och så funkar inte vi tjejer...väl???
 
Mot lördag och godis
Mot ännu en dag av vänta på det... 27 grader och sol hurr...eh..ney!!! 24 räcker!
 
Laters...
 
 
Till top