En riktig surdegsdag...

Livet / Permalink / 0
Det är rätt skönt när man gör livet till en fullskalig checklista och liksom bara bockar av....
 
Surdegar vet ju alla vad det är...
Nästan alla jag känner har något dom borde gjort men inte gjort än och oftast är usäkten att det får göras när tid finnes.
Idag lyckades jag med konststycket att på riktigt hitta...när tid finnes...och nu har jag banat väg för livet genom att ta nästan varenda surdeg jag har och baka ut för att sen grädda...
 
Jag menar att jag fått många av mina borden gjorda och det är såååå...skönt!!
 
Om jag är av med alla?
Nej....
Jag menar, det är okej att ha surdegar för man skall inte stressa ihjäl sig. 
Precis, och så länge de inte är av modellen...göra cellprov, mammografi, gå till tandläkaren, skita, hämta barnen på dagis eller ge barnen eller varför inte husdjuret mat... så kan man prioritera och försaka lite grand...
 
 
 
 
Idag har vi i familjen tagit tag i en gemensam surdeg och fixat oss en stund på varmare ställe. Det visade sig att vi hade mycket att fira på samma gång och för göra det lättare för alla så tar vi oss ur vardagen en stund tillsammans...
 
Vidare har jag också analyserat lite och kommit fram till följande.
Och ja, min analys innehåller kyla och is...
 
I tider som dessa med snö, snö, och mera snö blandat med bitande kyla och storm, så är det inte läge att utropa låten "Sommaren är kort" med Tomas ledin till årets vinter låt!
Tänk hur alla redan så deppiga svenskar(mig själv inkulderad) skulle bli ännu deppigare då.
 
Nej! Det finns nog inte en enda låt som kan liva upp just nu...
Däremot kan man ju spela sig en låt som hjälper en att hitta rätt mood. Och som jag sagt tidigare...det är sabla vackert ute.
Så...är man en riktig galning, ja då kan man ju gå ut och gå några timmar och lyssna på låtar, som den här...
 
 
Haha...
Vi är så trötta på kylan nu och jag som ändå brukar vara rätt tuff vad gäller att frysa kände idag när jag rundade mitt blåshålshörn vid jobbet att...näe, jag åker hem....
Javisst, det var på riktigt ett allternativ. Men det hade tyvärr betytt att jag hade behövt vända min "Tigerlilja" och cykla hela vägen hem igen...i kylan!
 
Dag för lite sov nu och jag som tittat på filmen "John Carter" de sista tre kvällarna skall nu se färdigt.
Imorgon blir det inte varmare men jag har ju dragit mina surdegar så jag känner mig positiv till det mesta.
Fast det är klart, om någon visar mig det här...
 
 
Då kanske jag deppar ihop...på riktigt haha...
 
Mot torsdag men först...
-Mamma jag tänkte faktiskt att jag skulle skaffa mig ett gymkort....
Jag tittar på Jonna där hon sitter i Kims soffa. Mina ögonbryn slår i taket och jag ber henne upprepa för att låta hjärnan processa...men det är helt tyst i hjärnbalken.
Det finns inga ord just nu mer än...STOPPA PRESSARNA!!!
Igen...
 
Laters...
 

Positivitetsministern slår till igen....

Livet / Permalink / 0
Haha...jag blir så full i skratt....
 
Igår skrev jag att jag skulle gå ut på stan och fråga mina landsmän om de kände igen sig i mig. Javisst men det roliga var inte själva frågan utan det faktum att jag på riktigt tror att jag skulle hitta någon ute.
 
Ja, jag vet att jag tjatar om det där med kylan, men när det nu blir lite kallare för var dag som går då måste man gripa efter halmstrån speciellt vad gäller positivitet till vårt vinterland som det blivit. Och jag som är självutnämnd positivitetsminister har ändå idag, ja nu på kvällen faktiskt hittat en sak...
 
 
-Vet du vad...det är helt legalt att dricka varm choklad nu...
Det där med legalt är väl mest för egen del då jag försöker undvika socker.
Jag tittar på Jonna som sitter bredvid. Vi har precis ätit kvällsmat när jag plötsligt visualiserar en kopp varm choklad med en prickigkorv macka till.
 
Ja det blev så verkligt att jag som precis ätit och var mätt, blev hungrig igen och...jag längtade helt plötsligt ut i kylan och ett skidspår.
Men där hindrade jag hjärnan för jag menar....det får liksom vara någon måtta på dumheterna! Barndomens vinteräventyr var många men jag vet bestämt att det enda jag ogillade var just skidspår och längdskidor. Däremot var en kopp varmchoklad och en limpskiva med prickigkorv det bästa som fanns, så visst jag kan väl förstå min stackars hjärna som blir totalt förvirrad...
Sabla kyla....
 
Men nu till något helt annat.
Kommer ni ihåg mitt "stoppa pressarna" moment för några dagar sedan? Ni vet när Jonna helt plötsligt tog mina jeans och drog åstad för lite oh..la,la...
 
Nu har det burit frukt och idag har hon köpt ett par riktigt snygga par och jag säger bara...dom sitter som en smäck...snyggt!
 
 
Alla som nu inte förstår...
Ja det är egentligen inte så märkligt men Jonna har under alla år föredragit kjol och så vidare. Med all rätt för det är så fint. Så det här med "stoppa pressarna" och jeansen är egentligen bara för att det är ovanligt att se henne i denna mundering.
 
Så när hon köpter nästa par...
Då kommer jag inte att stoppa pressarna haha...
 
Nu är det snart onsdags dags och jag skall imorgon cykla till jobbet.
Har jag tur så blåser jag varken bakåt eller av den.
Det var nämligen nästan så det blev imorse och jag kan nog lugnt säga att jag funderade på hur långt en liten chilenartjej kan flyga med sin cykel. Och skulle någon hitta mig om jag hamnade för långt bort slog i huvudet och glömde vem jag var?
 
Många frågor där i huvudet när jag rundade husknuten vid stans mest kända blåshål....
 
Vi hörs imorgon. Håll värmen!
 
 
Laters...

Kanske är det ändå skadligt? Att träna menar jag....

Livet / Permalink / 0
Kanske gick jag lite över gränsen igår, för jag menar...vem är jag att kritisera andra och deras jobb.
 
Men jag blev så förfärad då för någon vecka sedan när jag såg en omröstning från vårt statshus på TV gällande NATO. Stackarna som debatterade inför röstningen gjorde det för tomma stolar och deras röster ekade tomt där i plenissalen.
Naturligtvis, förhoppningsvis finns det förklaringar och jag som lille svensk ska inte behöva oroa mig, väl...?
Men kanske är det på sin plats att folket får en ordentlig förklaring på varför så många stolar står tomma. Jag menar på de flesta jobb blir alla kallade till obligatoriska möten och då måste alla förutom de sjuka eller "vabbarna" komma!
 
Ja så är det faktiskt...
Så när jag blir statsminister och "Mitt Parti" (mitten partiet! ja...ni förstår va?) regerar då någon gång år "Tjugohundra händer inte alls", då kommer total närvaro att gälla. Så det så!!!
 
 
Idag efter jobbet tog jag mig bort till vårt kära "Friskis" för lite spinning...
 
Men när jag satt där i salen nästan helt ensam eftersom...och håll i hatten nu...jag var först. Då tänkte jag sådär lite som vanligt när jag skall träna, att det är helt okej att liksom bara stiga av cykeln och gå hem.
 
Men jag stannade heroiskt kvar. Och när jag satt där trampandes som en galning och njöt av att känna pulsen stiga, då kom jag på mig själv och min hjärna med att tänka i tankebanor som jag aldrig tidigare skådat(eller hört). Och när tankarna äntligen slutade då kände jag att det nog ändå är dags för hispan kanske och möjligtvis en tvångströja för mig...och min hjärna...
 
Oj vad jag tar i...mest av alla faktiskt...och titta...jag är den enda härinne med riktiga cykelbyxor...dom andra har ju bara vanliga träningstajts. Men oj vad jag skruvade mycket på motståndsknappen nu...undra om dom andra såg det...jag tror inte att de skruvade så mycket som jag iallafall. Jo.... jag ser nog ändå fränast ut härinne...och antagligen tar jag i mest också....
 
Ja...när jag kom på mig själv med alla dessa tankar, så kände jag en viss avsky för mig själv. Jag menar vem tänker så och vad kom det ifrån...var jag inte älskad som barn eller???
 
Jodå...mamma Gunnel gillade mig jättemycket det vet jag ju, så de där tankarna måste ju bara vara ett sätt för min lilla högtryckshjärna att peppa mig själv....ja så måste det vara...
 
Jag menar....det hela var så totalt osvenskt. Men visst...det kanske är Chilenaren i mig? Går ut på stan imorgon och frågar några Chilenare om de känner igen sig i mitt irrationella tänkande haha....
 
Nu är det nanedags, och efter att totalt ha blottlagt själen i detta inlägg så kanske det är så att jag skall gå och ta mig en riktigt kall dusch?
Eller så går jag bara ut på gården naken! Ja det kyler ju definitivt också ner, det kan jag lova för när vi trodde att det var kallt nog...då började det blåsa och då kan ju alla som vet något om kyla och minusgrader gå i god för att minus tio blir typ, minus tjugo istället!
 
Kära väder...måtte vittrorna ta dig!!!
 
Haha...ja...
 
På Jonnas feed någonstans hade någon skrivit så här häromdagen...
"God morgon alla! Här är dagens väderrapport. Det är s k i t k a l l t ute....ha en bra dag..."
 
Japp ingen säger emot där.
Men jag säger:
 
Laters....
 
 
Till top