När man får skriva om historien...

Livet / Permalink / 0
Gymnasiet...en tid som jag kommer ihåg som lite kaotisk.
Jag var relativt skoltrött, kriget i forna Jugoslavien bröt ut, en ny klass med  både gamla och nya människor, nya lärare som man aldrig riktigt lärde känna. Och så mitt i allt detta så blev jag på smällen.
 
Men det hela tog slut och jag fick mina slutbetyg. Betyg som de kommande åren skulle beskrivas som rätt dåliga och som jag ofta sa...Mina slutbetyg i gymnasiet hehe...de såg ut som stryktipset ungefär 1, X, 2...
 
 Jag var på riktigt helt övertygad om att jag inte var bättre än så och det hela är rätt sorgligt när man tänker på det men i min hjärna hade jag ettor och tvåor i betyg då när jag sprang ut genom portarna och grattades för mina insattser.
Varken mer eller mindre...
 
Häromdagen skred jag ner till vår stads stadsarkiv där jag efter ett samtal fick ut mitt gamla slutbetyg från gymnasiet. Jag la ner kuvertet i min väska utan att våga öppna, jag vet inte varför men jag kände väl att jag inte hade någon lust att se eländet.
Jag gick hem och städade en stund samt hängde lite tvätt innan jag tog mod till mig och tittade på det 26 år gamla dokumentet. Jag stirrade en stund på papperet och sen, sen log jag brett för mina betyg från 1993 visade sig vara mycket bättre än jag kommer ihåg för där var några treor och till råga på allt en härlig fyra, siffror som jag inte har ett minne av.
 
Ja, jag var faktiskt mycket bättre än jag trodde...!!!
 
 
Jaha...då är man ändå rätt intelligent. Jag känner mig nöjd och innan idag när jag sa till Robban att...oj, nu blev jag helt lycklig i två sekunder då svarade han:
-Alltså vad är det som pågår därinne i din hjärna hela tiden, du är ju helt otrolig...
Och, ja...det är väl så att jag är helt otrolig och lyckokänslorna som slog mig så hårt att jag sa det högt kanske kom sig av min nya fräscha intelligens haha...
 
Det hela är som sagt lite sorgligt för även om jag vet vem jag är och vad jag kan så har det verkligen följt mig det där "dåliga" betyget. Men varför titta bakåt när man kan se frammåt liksom!
 
Mot mer påsk och fredag. Imorgon kommer Jonna hem och i hennes värld har det sett ut så här...
 
 Härliga Chicago.
 
God natt alla och GLAD PÅSK!
 
Laters...
 
 
 
Till top