Mitt år plus en månad...

Livet / Permalink / 0
Hur året 2019 började redan i november 2018...
 
Elva dagar...elva dagar av ett mörker jag ofta ordat om att jag upplevt men som jag nu blev varse på riktigt och hoppas att jag aldrig får se igen.
Sorg, förtvivlan, tvivlan och osäkerhet, en förtappad personlighet blandad med en enorm känsla av att något var fel. Ett mörker där jag grät mig till sömns vaknade och grät igen om vartannat. Jag väckte Robban och jag pratade med Jonna mitt i nätterna. Jag pratade med mig själv och min själ och analyserade mig sönder och samman samtidigt som jag planerade och skötte mitt jobb. Det nya jobbet, där allt var solklart och alla var snälla...jobbet som jag dessa elva dagar gick till gråtandes, bet ihop och stortjutande lämnade varje dag klockan 16:30. Jobbet där jag en av de elva dagarna på lunchen ringde jourhavande psykolog och frågade om jag skulle dö...
 
Ja, så var det och jag tänker att hade det funnits knark i min närhet..då hade jag möjligtvis tagit lite.
 
Men jag hade tur för i min närhet fanns ju mamma Gunnel och det hon gjorde var så enkelt och jag skriver det igen även om jag skrivit det förr, för när man inte ser någon väg ut då behöver man en vägvisare. Någon som sätter sig ner och reder ut begreppen och som sen antingen hjälper dig på vägen eller skriver ner hur du skall gå.
 
Mamma Gunnel skrev ner mitt liv på ett enkelt linjerat papper. Ett liv där för och nackdelar hade varsin kolumn. Ett papper som till sist visade hur jag skulle gå vidare så att livet fick balans. En väg som verkade krokig och brokig men som passade mig. En väg som blev ett års lång vandring med ljuset...
 
 
De elva dagarna var förbi någon gång i början av december och i slutet av samma månad blev det nyårsnatt och 2018 blev 2019. Jag var glad och lycklig och firade min själ och mig själv i glada vänners lag.
 
Januari börjar året februari kommer näst, mars april har knopp i håret, maj och juni blommar mest. Juli, augusti och september härlig sommar är det då. Men oktober och november och december är så grå....
 
Januari var månaden då jag både sa upp mig från mitt jobb och hade mitt första vikarie pass på skolan. Jag var lika lycklig som lite nervös och tackar härmed Björn för kontakten in i skolvärlden.
 
 
Februari kom och med den Mariana. Vi fikade och pratade om en lokal hon tagit över och som hon nu skulle öppna en ny verksamhet i med sociala aspekter samt hållbarhet och cirkulär eknomi som innehåll. Jag tänkte att...nä, det där är inget för mig...
 
Och så i mars så stod jag där bredvid Mariana på öppningsdagen.
 
April innehöll så mycket. Jonna åkte till USA med vänner, jag åkte på spa med mina tjejer från gymnasiet och sen åkte jag till Ullared med alla dåvarande hotellelever på gymnasiet. Och på CC började allt ta form både vad gällde produkter och hur strukturen skulle se ut.
 
Maj föjde med ännu en skolresa till Göteborg och så ännu en resa med "Äventyrs tjejerna" . Vi var med familjen Lupiner och fick se raviner haha...
 
 
Juni, juli, augusti kom och sommaren var kort som vanligt men vi hann med att cykla på Öa och vid Göta Kanal. Robban cyklade Vätternrundan och i Alperna och jag, jag cyklade och gick mycket i vår stad Jönköping.
 
2019 var också det år då jag hittade mitt första egna kantarellställe...
 
 
September kom så småningom och med den Jonnas nya äventyr i London. Vi åkte, vi såg och jag lämnade och så plötsligt var Jonna en Londoner...
 
 
Oktober var en märklig månad och ett beslut togs i familjen som påverkade oss alla och jag som är som jag är, fyllde månaden med att jobba hårt, mycket och med allt och när jag var färdig...ja, då var jag, helt färdig. Men jag har stöttat mycket och hjälpt till där jag kunnat...
 
 
Ja, jag var ett tillexempel ett jättestöd när vi åkte till Ullared, det var jag faktiskt...
 
 
November är månaden för min födelsedag, en lugn månad då jag och Robban tog oss tid för en liten weekendresa till Göteborg. Det var sista dagarna för min avslutningspresent på hotellet och jag använde presentkortet väl genom att gå på "Jul på Liseberg" , bo och gå på Volvomuseum...
 
 
Sen kom december med många firanden. Robbans 45 åriga födelsedag och Annikas 50. Skolan firade in jullovet och jag, jag firade att jag hade jullov...hurra!!!
 
Ja och sen sen var det så dags att säga farväl till år 2019. Året då så mycket hände att jag inte kan skriva ner det här idag. 
 
Men då är det ju tur att det finns en blogg att läsa på haha....
 
 
Vikt: Jul och nuårstung.
Längd: Som Dobbys fru
Tillstånd: Är glad men lite hormonellt nedbruten och klimakterie stinn.
Träning: Spinning, simning och speedwalking.
Film: Borg men också "Lost in space" en netflixserie.
 
Året som var, var mycket. Jag startade min studiecirkel och min nya lärar karriär. Jag startade en grupp för handledare och fortsatte med min grupp av äventyrstjejer. Jag har fått vara med och bygga upp en verksamhet samt leda i den och mycket mycket mer.
 
 
Annalysen hjärnan jobbar vidare och mycket planeras och fixas där uppe i knoppen där det ligger många latenta ideér redo att malas ner och läggas på pränt.
 
Min blogg...
Jag gör ingen vidare reklam för min blogg men det är mest för att den liksom bara ångar på med ett enkelt tema...mitt liv.
Gilla gärna med gilla knappen då får den lite mer liv.
 
Läs gärna under de rubriker som finns.
"Tonårs mamman" om mitt förra liv.
"Slottet vem vet var" också om mitt förra liv men i fantasy form. Någon kanske känner igen världen som beskrivs. Ja någon kanske till och med känner igen sig själv.
"Om deras verklighet blev min" om mitt liv om det skulle bli krig i Sverige.
"Adoptivtankar" om mitt liv som adopterad
 
Ja, jag har ju skrivit lite sen 2014 då allt började, det har jag ju faktiskt hahahaaa...
 
 
Laters...
Till top