Positivt trasig...

Livet / Permalink / 0
Efter ett år som ingen vill nämna vid namn är vi nu framme vid den tid året efter som alla vill nämna. Träden har slagit ut i alla sin gröna charm och äntligen kommer tiden då vissa av grannarna rakt över inte längre kan se rätt in i mitt sovrum. Ja, äntligen och jag menar äntligen är det vårblandad försommar.
Jag böjer mig för allt det vackra och precis när jag älskar allt som mest kallar statsminister Stefan till pressträff och berättar att restriktionerna lättar och att det är ljuset i tunneln vi alla ser. 
 
Jag tittar in i ljuset och känner värmen. En bris slår emot mig, det är vindar av förändring som blåser lätt i de brunsvarta lockarna som är mina...
 
 
På ett länssjukhus nära mig...
-Hm...där är ingen aktivitet...och där ser allt platt och tomt ut...nä, det är ingen aktivitet där inne längre...
 
Hon sitter snett emot mig, läkaren som är inkallad för att göra ett ultraljud, läkaren som är där för att övertyga mig om att det inte längre händer något i den livmoder som jag haft sen jag föddes. Jag tittar på henne med allvarlig min.
-Det du säger är positivt samtidigt som jag nu känner mig trasig. 
Jag tittar ut i rummet medan jag pratar och de andra nickar, jag glömmer för en stund att jag sitter med benen i vädret i en stol som ingen kvinna sitter i frivilligt. Den andra läkaren nickar och bakom henne den läkarstudent som dagen till ära fått vara med och lära med just mig som objekt.
 
När jag går därifrån funderar jag lite på hur det blev nu. Spiralen som sitter på övertid har inte längre någon funktion sa de till mig. Jag sa att när man varit så fertil som jag då ser man gärna att den är kvar om den ändå är hel och det var när jag tvekade som läkare nummer två kom in med ultraljudet.
 
Lite lätt tom går jag ut till bilen, himlen är grå av moln och jag kastas tillbaka till tider då jag förbannade mensen och dess anhang av eviga bindor och tampong byten. Man ska akta vad man önskar heter det ju men just nu är jag klyven för jag är så positiv men ändå förbrukad och trasig.
 
En liten stund senare släntrar jag in i mitt klassrum där det är full aktivitet. Vi ska ha prov och någon är så taggad att jag fick höra mitt namn tjugo gånger på raken samtidigt som uppmaningen om att få göra provet NU...ekar mellan bänkarna.
Jag tar fram de prov jag har i väskan och delar ut, en stund senare är det knäpptyst förutom ljudet av blyertspennor som raspar mot papper och när jag tittar ut över klassrummet tänker jag att...ja, det var den delen av livet och det här, det här den nya delen jag ler för mig själv  och när jag tittar upp får jag ett jätteleende tillbaka av en av eleverna...

Vikt: Har nog lättat lite men känner att lätt fånget lätt förgånget och planerar genast nästa utmaning.
Längd: Jag är 47 år och min man lyfter retligt nog fortfarande upp mig på skoj i vissa situationer när jag inte når och alltid med onda ögat och en åthutning som följd.
Tillstånd: Lättad, glad, positiv och trasig.
Film: Bamse och åsnan ( nej, man blir inte vuxnare av att ha en livlös livmoder).
Träning: Löpningen gick bra men några 14 dagar blev det inte, det blev 13. Men vad gör väl det när man är 95 procents tjejen :-)

Förändringarnas vindar ja, de blåser friska och starka. Jonna är snart redo för sitt sista år i London och vi står bakom och hejar på. Robban och jag fortsätter att planera inför flytten från det hem vi bott i de senaste 21 åren.
 
Och så Kim...
Vindarna blåser runt henne som en mystisk bris av allt som behövs för att komma framåt i livet. Bloggen har varit lite avtrubbad för när det händer sådär mycket som man inte får skriva om, jag menar, skrivkrampen blir liksom resolut då. Men visst är det så att det är en ny person på väg in i hennes liv och att de tycker om varandra går inte och ta miste på. Här är en historia som just börjat, en historia där man har mycket att vänta men inte har en aning fortsättninge. Jag säger lycka till och följ vindarna...
 
 
Trasig eller inte. Man borde ha en liten sermoni eller nåt. Jag menar...i 37 år har den stackars kroppsdelen inte gjort annat än producerat ägg med förblödning som följd. Den borde få medalj eller nåt...!
 
Laters...
Till top