Robbie Williams och ordet oligarki...

Livet / Permalink / 0
Corona drabbar, Corona hindrar samt förstör, men manar också till kunskap lika ofrivillig som villig. Allt i tomheten och ensamhetens namn, då avstånd och karantän är lika mycket på tapeten som mat för säker överlevnad i vissa lägen...
 
Corona är negativ, positiv men mest inovativ vad gäller livet som är mitt, livet som jag tydligen aldrig tröttnar på att förnya. Den väcker gamla idéer till liv, men även nya, och om Corona spränger hjärnor då är det just det den gjort nu, då jag legat på sofflocket och inte kunnat, eller fått göra något annat än att ligga och fundera som en av de drabbade, en av dem som fick Corona, Omikron, Delta, eller Covid. Ja, vad det nu än hette, så blev jag till slut superduper sjuk.
 
 
Fotokollagen ni ser i det här inlägget är resultatet av den rastlöshet som innfinner sig när livet blir för slött för en person som jag, en person som ser just ordet slö,
som ett potentiellt "jag får bara säga det i garderoben" ord. 
 
Först...
Mamma Gunnel och Mandelmanns ja, efter mitt förra inlägg på bloggen blev det efter lite skratt fler diskussioner där min mamma delklarerade att hon oavsett hellre tittar på serier som "En brittisk affär". Jag ler och tänker att jag ändå inte känner min mamma så väl som jag tror. Men vad gör väl det då livet blir mer spännande så...
 
Som sagt, hemmaliggande blev det ju då Coronan till slut knackade på, genom att sticka till i halsen klockan 15:45 en eftermiddag. Sängliggande blev ett krav då hosta och halsont blev allt för ont för både mig och omvärlden.
 
Ja, så blev det verkligen, även om jag varje morgon ändå gick upp som vanligt då universitetsstudier med tentainlämning, samt lektioner på distans och kommande praktik för elever gjorde att horisontellt liggande, blev mer av det lodräta slaget. Något som faktiskt fungerade för att det skedde fastklamrat vid en dator med en önskan om att lära och lära ut.
 
Och så, lite kunskap och analys om ordet oligark...
 
-Robban...jag älskar ändå min nya fäbless för att slå upp nya ord jag inte känner igen...
Vi sitter i bilen, jag spelar en låt om och om igen för Robban min man som inte direkt suckar åt det hela utan mer står ut. Jag pratar på om det faktum att jag, den sista tiden slår upp alla ord jag inte kan, ord som är nya och glädjen och tillfredställelsen jag känner i det.
 
Vidare...
Låten, Party like a Russian, har en text som jag dissekerat och analyserat. Ordet oligark dyker upp, ett ord som väcker intresse. Jag söker ordet i mobilen och inser två saker, ett är att Robbie Williams som gjort låten som går på repeat i bilen, är ett låtttextgeni som inte förtjänar att jag upptäcker det så sent.
 
Två är att även om jag tänker att vi behöver en slack då Corona upptagit allt för mycket av världens och alla människors liv, så förstår jag nu varför vi i Sverige inte vill ha ett oligarkiskt styre och därför skriker varg i kör, samtidigt som vi slår in Gotland i militärmönstrat tyg. 
 
- Mycket bra analyserat Anna!
Men det finns väl egentligen inget land som vill ha oligarkiskt styre, eller...?

Vikt: Jag kallar det nu Corona tung då det inte hänt mycket sen det förra inlägget i fråga om mat och rörelse.
Längd: I videon till låten, Party lika a Russian, kan man se att jag och Robbie antaglien är lika korta eller långa hurra!
Tillstånd: Lite förvirrat då ensamheten som kommer med att alla är sjuka också gör att allt blir lite overkligt. Men ändå hoppfull och glad.
Träning: INGEN!
Film: Ingen där heller, däremot första avsnittet för säsongen i serien "Snowpierser"

Ja, jag har lärt mig ett nytt bra ord att kunna. Jag fann ordet då jag blev helt fascinerad av ett klipp där Robbie Williams berättade om sin video till en annan låt, Candy. Jag letade men hittade Istället låten, Party like a Russian, och fastnade totalt. Låten hade bra text och dessutom ordet oligark, men en annan viktig del i det hela är att låten samplar ett stycke rysk klassisk musik från baletten Romeo och Julia. Stycket har genialiskt bakats in i refrängen och i mitt sinne skickades jag många år tillbaka och rätt in i lokalerna i det gamla huset där min dansskola huserade, huset där jag balettade runt som barn. Nostalgin var total. Ja, jag tror till och med att jag kände en liten tår på kinden. 
 
Ordet oligarki då Anna. 
Vad betyder det?
Oligarki är enligt Wikipedia ett politiskt begrepp som syftar på ett fåmannavälde, det vill säga ett styre där ett fåtal människor med stora kapital har stor makt och då oftast utan formella demokratiska inslag. Det är i korta drag och jag säger bara...nej tack!!!
 
 
Det var det för idag. Jag har lovat min man att sluta tjata om låten nu, när jag har fått skriva av mig lite här på bloggen och tänker så gott jag kan hålla mitt löfte. I alla fall tills jag snöar in på en låttext nästa gång.
 
Men den är bra låten, dessutom är videon väldigt bra, välgjord och rolig att titta på. Jag gillar speciellt hans lilla hälsning i slutet.
 
Titta och döm själva:
 
 
 
Dagens Lonna...
London är en härlig stad och Jonna njuter av allt. Promenader, möten med vänner, nya favorit ställen och andra nya ställen att upptäcka. 
Här är bilder från veckan som gått. Den sista bilden föreställer hennes vänner som faktiskt återskapar ett foto Jonna tog av mig och Robban framför St: Pauls för några år sedan. 
Så kul :-)
 
 
 
 
Laters...
 
 
 
Till top