En kvinna som heter Ova...

Livet / Permalink / 0
Det här med grannar har vi ju avhandlat tidigare. Jag har skrivit om min fadäs med min närmaste nya granne samt konstaterat att felfri inte är synonymt med mig, något jag heller aldrig påstått motsatsen till...
 
 
Bilden har inte med texten att göra men den visar på lugnet
som sänkt sig över den lilla familjen som är vi.
 
I det svarta huset vid sjön träffas de nya grannarna då och då. I början var det glada miner och hej och hå, men tiden går och man börjar så sakta märka saker hos "de andra" som man har svårt att acceptera...
 
Jag har som sagt aldrig påstått att jag är felfri tvärtom men jag gillar ordning och reda och jag gillar när det är rättvist. Nu har det inte hänt något orättvist, nej det är inte det analysen skall handla om idag. Men det är det där med ordning och reda? Hur tänker vissa? Och hur ska vi komma överens?
 
För många år sedan gick ett program som hette Grannfejden på tv. Bråkande grannar fick hjälp av Robert Aschberg som medlade och försökte få slut på fejder som ibland gick flera generationer tillbaka. Jag tittade storögt på programmet och suckade åt bråk som handlade om triviala saker.
 
Det var då. Nu när jag själv bor i ett hus där alla vi som nu blivit grannar satsat mycket för att få en så skön boendemiljö som möjligt, så ser jag problemet. Bara för att jag är ordningssam och gillar när det finns regler så att alla kan följa en tråd, så betyder inte det att alla är som jag. I mitt huvud har det den senaste tiden pågått långa och onödiga diskussioner om hur folk tänker som promt skall parkera framför entrédörren. Eller hur man inte sorterar skräpet i soprummet. Och är det smart att göra sitt förråd källaren till ett skafferi så att det luktar kryddor lång väg.
 
-Äh, Anna svarar hjärnan som nu är trött på bråket. Du har ju inte förrådet i närheten släpp det.
Jag tyckte att hjärnan hade en poäng och gjorde som jag blev tillsagd men med en hel natt där jag drömde att stora råttor kom och åt upp mig när jag skulle hämta mina skrillor som följd.
 
Jaha, suckade jag när jag vaknade. Mina skrillor, nu förstår jag varför folk vill bo för sig själva i villor. 
En trött hjärna som rimmar gösses...!
 
Men efter att ha tröttnat på att ha en hjärna som heter Ove eller ja, Ova (jag är ju ändå tjej) så tänkte jag att det där med att inte sitta med i styrelsen kanske är en dum idé. Jag menar hur onödigt är det inte att tycka en massa om man bara tycker och sen sitter och trycker. Det är inte min stil och som den rådiga kvinna jag ändå är, ska jag nog ändå ta mig en funderare på det. Inte som ordförande då utan mer som styelsens lilla samvete på axeln. Styra åt rätt håll så att säga.
Mycket bra tänkt där och sååå... Anna likt.
 
Och förresten Anna så kan ju nästa analys handla om vad dina grannar tänker om dig haha!

Vikt: Lite lättare imorse och tyngre nu ikväll och sen lättare igen när jag bestämde att imorgon är en träningsdag.
Längd: I positiv anda tänker jag så här i snötider: det är inte så jobbigt att göra en snögubbe i egen avbild då den ändå blir rätt liten.
Tillstånd: Glad och förväntansfull men också nyårsorolig allt i sann Anna anda.
Träning: Löpning på band och sen vandring upp och ner på en stairmaster. Känner att jag är på väg någonstans och att denna vår kommer att bli riktigt bra.
Film: Die Hard. Den första med Proffessor Snape i. Ja, ja, ja...

 
Julen har ändå varit härlig. Vi har haft det mysigt om än lite frysigt. Nyåret är på ingång och jag rustar för fest. Gamla ideér blandas med nya och att vi i år är värdar är väl egentligen ingen slump då det bestämdes för två år sedan när vi skrev på papprena för den nya lägenheten. 
 
Familjen sprider ut sig som vanligt. Ja, nyår har familjen med tre efternamn aldrig firat ihop. Nyår är våra vänners dag och med all rätt då vi måste dela med oss av oss själva.
 
Att mitt nya namn antagligen blir Ova är nära förestående Ova kan också få stå för ovan, som i "ovan att ha grannar". Och att träffa grannarna är oftast supertrevligt då alla är gulliga på sitt sätt.
Även den granne som bestämde sig för att träffa oss på ett helt annat sätt än i hissen, trapphuset eller för den delen garaget.
 
 
Ja, vi har alla våra sätt att skaffa nya bekantskaper på även om vissa sätt är lite mer tuffa än andra.
Och Larry vår bil kommer snart att få två helt nylackerade dörrar.
Tack all käraste granne haha...
 
Laters...
Till top