Midsommar 2020...

Livet / Permalink / 0
Midsommarafton det förtvivlade, märkliga extra somriga året 2020...
 
Jag vaknar tidigt och suckar djupt. Kvällen tidigare hade jag bestämt hur den här dagen skulle börja och hade sett fram emot varenda minut. Men att vakna klockan 05:00 tillhörde inte planen och min suck kom sig av att jag visste att nu, nu behöver jag somna om och det slutar aldrig väl...
 
 
Livet är ändå lugnt, allt jag planerat är gjort om än lite förskjutet. Min morgonpromenad i Öxnehagaskogen var exakt så fin som jag föreställde mig den.
 
 
Dagens upplägg var att speedwalka mestadels men att ändå springa i alla uppförsbackar. Samtidigt lyssnade jag på Anders Lundin och hans nya historiepod och där jag gick hörde jag och såg vikingar bakom träden, men också bilder på framtida vikingar och händelser fladdrade förbi (typiskt min hjärna liksom). 
 
När podden var slut och tysnaden kom tog analyserna över, jag gick igenom året som gått och allt jag lärt mig i det som hänt. Denna midsommarafton år 2020 är den första dagen i mitt liv som fastanställd på skolan, den första sen jag sa upp mig och lämnade Qulturum. 
 
Jag känner mig nöjd och lugn i livet som det är nu och i beslutet att jobba en vecka extra med allt innan jag tar en tids vila och det är dags att rusta sig för vardag och ge sig ut och kriga igen.
 
"Det var midsommarkväll i Jämtland, och det var alldeles stilla. Himlen och fjällen och skogarna speglade sig i det klara vattnet och solen ville aldrig gå ner"
 
Så rofyllt inleds filmen om Dunderklumpen allt tillsammans med bilder på en svensk sommarkväll i Jämtland. Bilder som senare blir en livlig och härlig jakt på förståelse om barns oskyldiga syn på rikedom.
 
Jag tittar och tänker på min egen barndom och sen på min egen förestående kväll. Jag tittar ut genom balkongdörren där mina hängamplar med jordgubbar finns. I varje ampel sitter en humla i varsin blomma. Synen bringar ännu mer lugn och jag tänker att detta är och kommer att vara en midsommar av extra ljus att minnas för mig och alla andra i vårt tokiga land...Sverige...
 
 
GLAS MIDSOMMAR!
 
Laters...
Till top