I min hjärna säger jag till Thomas Ledin på skarpen haha...

Livet / Permalink / 0
Värmen var här och i en lägenhet där jag bor låg jag så orörligt jag kunde för att inte smälta bort alldeles, och om det blev lite molnigt, då for jag upp och ut för att inte ligga och slarva allt för mycket...
 
 
-Visst är det skönt...
Jag strosar runt på stan och möter en lärarkollega, vi pratar lite kort och när hon säger det där med att det är skönt att nu vara ledig(ja hon sa inte det där med ledig men hela hennes väsen visade att det var det hon menade), det är då jag börjar analysera.
 
När jag en stund senare går runt på stan och liksom bara glor tänker jag på det hon sagt för det är ju verkligen sant. Men en rastlös själ har lite svårt att ta till sig det hela och igår kväll skulle jag förklara för Robban hur det är att vara jag just nu i all denna ledighet.
 
Så här lät det:
 -Har jag inte gjort något vettigt då längtar jag till läggdags så att det skall bli en ny dag och jag kan börja om och verkligen få chansen att hitta på något riktigt, riktigt vettigt.
 
Innan jag skall somna och få sova bort min väntan på vettigheter så blir jag lite rädd. Hjärnan analyserar rädslan och kommer på att jag faktiskt får skärpa mig, jag menar om jag ska hålla på så där kommer jag aldrig att kunna njuta. Nej, skärpning Anna.
 
Men det är svårt att ta det lugnt när det inte är normalt för en sån som mig och jag känner dessutom att när jag gnäller lite över det faktum att jag som lärare nu har långledigt så låter det egentligen mer som skryt och det är ju aldrig bra. Jag bestämmer mig för att jag skall sluta analysera runt sommaren som är min, den är ju trotts allt här nu och det är skönt att vara ledig, det är det ju.
 
När jag lite senare sitter och myser på balkongen med en kopp te samtidigt som jag beundrar mina jordgubbar hör jag den gamla dängan Sommaren är kort. Jag ler lite för mig själv för det är verkligen så det blir om man glömmer njuta.
I hjärnan letar jag upp Thomas Ledin och säger -DU kan vara kort och fnyser åt att man måste häva ur sig sånt där negativt i sångform.
 
 

Vikt: Två veckor...!
I två veckor innan skolavslutning så var det fika i stortsett hela tiden och är man väluppfostrad då är det svårt även om man försöker hävda att man är allergisk mot fika. Så möjlig viktminskning för några veckor sedan = borta...suck...
Längd: Ja, jag kommer aldrig att bli längre så det är dags att skärpa sig med klimakteriemedicinen så att skelettet håller längre och inte säckar ihop för då...tjena Sam och Frodo(kort hobbit folk i boken Sagan om ringen).
Tillstånd: Jodå, jag är väldigt tillfreds ofta och det är jag heller inte van vid. Härlig känsla som Thomas gärna får göra en låt om för det är positivt.
Film: Tre stycken faktiskt: Darkest hour, Dunkirk och Heart of the sea. Alla lika bra :-)
Träning: Speedwalking, löpning, cykling och situpps.

Imorgon är det midsommarafton. Vädret skall bli som vädret brukar vara, alltså helt galet med regn och molnblandad sol samt värme i solen och i skuggan...ja, det beror på om du sitter ute eller inne. 
 
Jag klär mig i klänning med ullbyxor under samt tar med mig täckjackan, jag menar vad gör väl det om jag luktar svett vid eventuell överpåklädning, vi skall ju ändå fortfarande hålla avstånd, inte kramas eller andas nära varandra så ingen kommer att känna det ändå!
 
Glad midsommar!
Laters....
 
Till top