Den perfekta sommarlåten?

Livet / Permalink / 0
 
Idas sommar visa ja...
Den är så vacker och barndomen liksom bara dansar runt en när man hör den. Men så får man ju då och då lite aha upplevelser och när vi idag lyssnade på sommarlåtar i bilen och kom fram till just Idas visa...ja då visade det sig ju att allt inte var så positivt som man trott...
 
Sommaren som den är är ändå rätt bra och jag som tycker att det är okej när det är molnblandad sol jag klagar inte.
 
Sverige, vilket vackert land vi lever i.
Träd, buskar och blommor. Bina surrar och fåglar kvittrar. Jag sitter i bilen och tittar ut. I en hage tittar en ko tillbaka totalt ointresserad tuggandes på lite gräs.
Åh...det är så somrigt när dom står där och idislar. Jag ler för mig själv och sen skrattar jag åt att jag på riktigt tänker det där...
Men det är vackert och det är väl inte för inte som Tyskar och Danskar köper stugor med vita knutar.
 
Jag sitter och Dj:ar i bilen med spotify. Det är lite svårt att hitta riktiga sommarlåtar, jag menar såna som gör att kossan Rosa som står där i hagen och idislar blir lite sådär rosaskimrande.  Det är svårt och jag ger nästan upp.
Till slut kommer vi fram till gårdscafeét. Det är så pittoreskt och hade det inte varit för vår släpiga dialekt som hördes överallt så hade allt varit näst intill perfektion.
- Vad sa du ha Anki...!? En man står i dörren till caféstugan och ropar till sin fru.
-Alltså Robban...vår dialekt är så himla ful. Jag himlar med ögonen. Jag och Robban sitter vid ett bord lite vid sidan av och tittar på alla stereotyper som sällskapar oss där i Astrid Lindgren världen.
Nu säger jag inte att jag är bättre eftersom jag hör mig själv när jag pratar och det är inte vackrare, men det är lite roande att bara sitta sådär i det vackra och titta avslappnat på alla andra.
När vi sen sitter i bilen igen fortsätter min jakt på den bästa sommarlåten. Det står still i hjärnan, men så plötsligt kommer jag på det. Idas sommarvisa,  den måste ändå vara det mest sommaraktiga som finns?
 
Sagt och gjort, jag sätter igång låten och så sitter vi där båda två och sjunger med. Robban i falsett och jag...lite vackrare.
-Men vafa.. Robban har du tänkt på en sak, jag vänder mig mot Robban med spelad förtvivlan i rösten.  Jag menar Ida hon ba...jag gör myggor som svalorna tar...jag menar myggor är väl inget mysigt. Jag hatar myggor och hon bara sjunger att hon gör dem???
Ja så grämer det mig en stund där jag sitter och bara är i sommaren.
Så här har man gått hela livet och liksom bara tyckt att det är den vackraste visan som finns och så blir det så här....
Haha...ja, lite för mycket ledighet nu Anna va?
 
- Robban...Kan du hjälpa mig? Säg en riktigt bra sommarlåt nu  så vi kan få lite feeling. Jag tittar på Robban som koncentrerat tittar på vägen. Det tar en stund och jag har nästan gett upp, men så kommer det...
Calcutta låten då?
Jag tittar på min man och suckar. -Vill du att vi skall lyssna på Doktor Bombay... Jag vänder mig bort och liksom skäms lite å min mans vägnar.
Calcutta med Doktor Bombay....jag ryser till och sen...ridå!!!
 
Ja det gick ju inget vidare och sen när Robbans förslag hade ekat ut i hjärnan då blev det Idas Sommarvisa igen men nu med Black Ingvars. Det var inte bättre!!!
 
Men nu när jag sitter framför datorn ja då kommer jag ändå på alla dom där sommarlåtarna som man så hårt förknippar med sommar och även om Idas sommarvisa är barndomssommar så finns det bättre låtar som till exempel, Jag trivs bäst i öppna landskap, Sommarnatt eller Gyllene Tiders Juni, Juli, August...
 
Ja och det finns ju tusentals låtar till eller hur.
Men alltså hallå...Ida gör myggor...fy Ida...FY!!!
 
Jag tar en paus nu från sommaren i form av sovläge och imorgon då är det "mittwoch" eller lille Lördag och då skall Robban dricka vuxensaft med sin bästa kompis Tobbe och jag...jag skall helst inte vara med!!!
Jag kanske hellre tittar på den här som jag idag köpte för mina sista icke existerande pengar...
 
 
Japp och jag vet hur den slutar, men det gör inget för det är semester....
 
Laters...
 
 
 
Till top