Året som gick 2022...

Livet / Permalink / 0
Ja, vad ska man säga? År 2022 kom och gick, och gick, och gick och kom aldrig till skott som ett år någon vill minnas. 
 
Men jag vill det!
För...även om mitt år började med en Corona som tog andan ur mina lungor och ett onödigt krig, så kom år 2022 med saker som både stärkt och lät växa. Det kom med hopp om allt, för även om vissa vill kasta oss alla tillbaka till medeltiden, så vill majoriteten framåt. Vi vill alla leva och gå loko, loko och när vi gått loko lite till, då fortsätter vi in i solnedgången...
 
Beskrivning saknas.
 
Jag skulle kunna göra som förra året och liksom bara skriva på, så då gör jag det och så får vi se vart vi hamnar.
 
Förhoppningsvis i år 2023 Anna. 
Ja, jag vet! Fnys..!!!
 
Året 2022 får börja så här...mitt i...
 
Beskrivning saknas.
 
Där står hon, fina Jonna, med sitt examensbevis som talar om att hon nu är filmskapare på väg framåt. När hon ibland säger att hon inte åstadkommit något så säger jag " au contraire mon enfant", vilket betyder: tvärtom mitt barn, på franska. Det du gjort är enastående för, även om det var kämpigt med nedstängningar och reseförbud så gjorde du det, och du gjorde det riktigt bra. Den enda vägen nu är upp, och även om du säger att du inte behöver det, så lyfter jag dig, när du behöver det. Det är nämligen så mammor gör!
 
Beskrivning saknas.
 
Det här är mitten av juli och ett perfekt ställe att påbörja ett år som liksom ville men inte fick chansen.
 Ett mamma Gunnel kort på det och sen vidare...
 
Beskrivning saknas.
 
Vidare så var livet lite som vanligt. Familjen Någotmåstehända fick saker att hända, och det var övergripande bra saker, även om de var lite väl vanliga för min smak ibland. Jag menar nu inte, att det var dåligt, det är bara det att jag alltid tycker att nya saker är bäst. Därför kommer nu en sak som ändå var ny fast den kändes gammal. Jag menar att hitta helvetesgapet i Halland var efter Jonnas examen, en händelse som sprängde alla barndomskänslor, och vet ni? Jag ska tillbaka!
Detta då jag nu listat ut var Björngrottan ligger genom att titta på filmen om Ronja för tusende gången. Hurra!!!
 
Beskrivning saknas.
 
När nu jag fick lite som jag ville, och Robban var sådär ivrig i vårt letande efter Ronja saker, så var det bara att sätta sig i bilen och åka med på en cykeltävling någonstans i Sverige.
Vart då, undrar någon?
Jag vet inte, men den lilla byn hade en kyrka och hus med röda knutar. Googla det...
 
 
Beskrivning saknas.
 
Året 2022 bjöd också på lite pyssel. Den nya lägenheten är fortfarande relativt ny, med relativt lite innhåll av det vi ville ha. Men då och då under året har nya saker dykt upp, i form av möbler och annat. 
Som här på bilden där Robban skruvar ihop ett vitrin skåp, med en Kim som ligger bredvid i soffan och liksom bara...inte hjälper till, det hela skedde någon gång i augusti :-)
 
Beskrivning saknas.
 
Var jag var? Tja, jag tog ju kort. 
Vid närmare eftertanke så var nog Kim där någonstans och höll en bräda haha. Vitrinskåpet kom på plats, och såg ut som om det alltid stått där mot väggen mitt i rummet. Bra jobbat Robban!
 
Lite senare i i slutet av november kom så ett pyssel som varit på gång hela året. Man kan säga att den första fläcken på den vitmålade väggen i hallen, som kom en kvart efter att vi flyttat in, alltså i november år 2021, gnagt lite. Tyvärr inte tillräckligt, vilket gjorde att jag en dag fick panik och sa till min man, att nu går vi in i den sabla tapetaffären och går inte ut förrän en tapet är utsedd, och där med basta. Så skedde och två veckor senare satt den där på plats, tapeten. Rätt över den dumma fläcken, och dess femtioelva nya syskon...
 
Beskrivning saknas.
 
Beskrivning saknas.
 
Beskrivning saknas.
 
Eh...japp!
Två fina semester bilder på det...
 
Beskrivning saknas.
 
 
Jonna tog sin examen detta år. Men det fanns en till som tog hem ett pris. 
Kim som länge pratat om att ta fallskärmscertifikat, tog saken i egna tentakler och gjorde just det. Bra jobbat tjejen, grattis!
 
Jag är så glad att den säsongen är över.
Hälsningar Jagbehållergärnahjärtatinuti a.k.a. din mamma.
 
 
Vad gäller Kim och våghalsighet, så har hon detta år också på alla sätt visat på motsattser.
För, vill man ha något i livet då får man kämpa för det, även om det betyder att säga adjö. I Kims fall gjorde ett adjö, att livet ville bli precis så som det var tänkt. För plötsligt å stod han där igen...Erik, denna gång utan tvekan och med hela sitt hjärta i den framsträckta handen.
 
Beskrivning saknas.
 
Ja, jösses...puh!
Några familje bilder på det...
 
Beskrivning saknas.
 
Beskrivning saknas.
 
Beskrivning saknas.
 
Beskrivning saknas.
 
Beskrivning saknas.
 
Ja, vissa saker kan man inte få för mycket av. Kim sa: Det är alltid trevligt med random examen-nunez (på vårt språk examen-Jonna). Jag håller med.
 
Vidare...
Året har när man tittar på det varit fantastiskt. För första gången i mitt liv var jag i Oslo och fick se hur de har det i Norge. Lite lagom dekadenta åkte vi runt lite som vi ville sommaren som var, och såg det som bjöds. Hösten kom så småning om, och med den ett liv som gick i ilfart. Arbete, plugg, plugg och arbete och så tenta, tenta, tenta. Alla fantastiska nya erfarenheter i en simmig dimma. En gång vet jag att jag grät lite, men kan inte längre skilja på klimakteriebesvär och livsvåndor. Vid närmare analys är det rätt skönt att ha dålig verklighets uppfattning. Det hjälper verkligen till, och gör att du inte känner dig överkörd förrän du rest dig igen och förvånat tittar bakåt.
 
Beskrivning saknas.
 
Sista bilden det här året, lägger jag ut med lite vånda, då jag inte vet om jag får. Tyvärr är den för bra för att hållas i skymundan. Den togs av mig på min arbetsplats året 2022, och speglar allt det jag ser i arbetet på Bäckadalsgymnasiet. Samarbete, kärlek och bra ledarskap,allt fångat i en bild.
 
Beskrivning saknas.
 
Vid närmare eftertanke har bilden kanske redan hamnat här på den lilla eminenta bloggen. I smyg ber jag mina kära gruppkamrater om ursäkt. Jag tackar dem för att de inte tvekade en sekund när jag bad dem att lägga sig på golvet och bilda ett hjärta.
 
Hjärta?
Ja, hjärta! Det ser ju alla...
 

Vikt: Sådär
Längd: Också sådär, men med mer tillfredställelse.
Tillstånd: Det är inte förtvivlat, det är det inte
Träning: Det går bra nu!
Film: Narvik. Heja Norge!!!

Dagens Lonnis...
Heja Jonna. Den sista tiden har så många insikter kommit. Alla med framtidsstärkande tilltro. I London går livet lite på sparlåga. Mest för att det är vardag och för att det inte händer något speciellt. Eller...???
Jag tänker att planerandet av ett filmprojekt med en vän, är att blicka framåt, och inte bakåt. Well played Jonna, well played...
 
 
Framtida inlägg:
1973 minus 2023 blir...
Vart tog min hashtag vägen?
 
Kram Kim och Jonna
Kram Alla världens barn och unga
Kram Mamma Gunnel och världens äldre
Kram Kvinnor i Iran
Kram Kvinnor i Afghanistan
Kram Alla i Ukraina 
Kram Sverige, vart du än är...
 
Laters...
 
Ukraine-Hilfe | Sozialverband VdK Deutschland e.V.
Ps: Ber om ursäkt i förväg för stavfel och annat som stör ett tränat öga. Har inget annat att säga mer än att jag skriver det jag tänker och det är ibland svårt att reda ut. 
Kram Anna
 
Till top