49 år av analyser. Hjärnan behöver nya upplevelser för att orka...

Livet / Permalink / 0
Glömska är en sak, faktum är att hjärnan fylls på varje år, vilket innebär att ju äldre man blir desto fullare blir den. Jag tänker att hjärnan på så sätt är rätt fantastisk, allt det som händer och som är nytt, måste blandas med det som varit. Tänk att allt det som hänt mig i 49 år ska samsas därinne med det som kommer imorgon, och dagen efter det, och efter det. Glömskan är i och med detta ursäktad, för hur skulle livet te sig och vara, om det inte hände nya saker hela tiden...?
 
 
Ja, oavsett om det som händer imorgon eller dagen efter är roligt, så händer det ju ändå något. Min lilla analyshjärna skriver ner det någonstans vid hjärnbalken, och arkiverar det som positivt tänkade, det kan behövas ibland.
 
Vidare...
Födelsedag år 2022. Trevligt har det varit, med en helg full av aktiviteter, det kändes ett tag nästan som om hela helgen blev min födelsedag. I fredags var vi och bowlade med familjen Holmberg/Norberg och på lördagen (min riktiga födelsedag), då var vi och åt tapas på resaturang. Mamma Gunnel, lillebror Martin, Robban, Kim och Erik och jag. Söndagen innehöll plugg och senare en fin lunch, med svärmor Gunnel och Lasse.
 
Vilken helg va? Så avslappnad och härligt i alla läger. Min hjärna som ibland bråkar om ovidkommande saker, bråkade inte högljutt med något eller någon en enda gång, utan valsade bara med. Kanske för att alla runt omkring gav trygghet och värme. Och för att jag nu är på väg att bli godkänd i ännu en kurs på universitetet.
 
Och så lite bilder från min morgon som nybliven 49 åring...
 
 
 
 
Japp, jag fick en muminmugg minsann, och scones.
 
Och så bowling...
Som en enda stor familj hängde vi två familjer en kväll i en bowlinghall. Klot föll i rännor, klot gick mot strike, och vissa klot föll med djälp av en drake. Precis så som bowling är...nu för tiden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det hektiska livet vill inte riktigt släppa in träning på det sätt som jag vill, just nu. Det är retligt och gör att jag känner mig onödigt tung. Längden hänger som tur är med, det nya tenta resutatet fick mig nämligen att växa. Film blev denna gång till serier där "The split" sågs klart under en eftermiddag och kväll, medans "Hotell Europa" är pågående just nu. Allt på svtplay. Som sagts förut så är tillståndet just nu lugnt. Jag känner i skrivande stund att jag hänger med i allt jag behöver hänga med i, en aspekt som i sig skänker glädje. Ett riktigt stort plus livet...ett riktigt stort plus!

Glömska är som tur är inte bara synonymt med mig alena, fler än jag glömmer och rör till det. I fredags fick jag till exempel en härlig kram samtidigt som jag blev grattad så jättemycket på 50 års dagen. Alla skrattade, då det blev lite fel, men mest skrattade jag själv. Dels för att jag inte är ensam om att ha lite dålig koll, och dels för att jag ju inte är 50 förrän nästa år, vilket innebär att jag i detta nu inte planerar en stor fest...skönt!
 
Glömska är en naturlig del av oss alla, men för mig som förra året glömde min mans födelsedag, så blev den också lite väl påtaglig även om bra förklaringar finns. Skam över mig, men jag tänker att alla kan bättra sig.
 
Eller hur Robban?
Roooobban...hallå...
Förlåååååt...!
 
Dagens Lonnis...
I London är det allt lite kallt. Jonna berättar om hur det är att ständigt fundera över om det finns gas eller inte för att kunna laga mat, eller för att ha värme inomhus. Jag tycker att det är fascinerande att höra om andra kulturer, men känner här en oändlig tacksamhet över min egen, även om el kan ta slut här också, men inte behövs fyllas på hela tiden som gas. Jobbet på det stora flygbolaget går bra, och vardagslunken börjar sätta sig. Så himla skönt. Grattis till allt Jonna!
 
 
Kommande inlägg:
Bussen mot framtiden
 
Kram Alla
Kram mig själv och grattis
Kram alla kvinnor i Iran 
Kram Ukraina
Ukraine-Hilfe | Sozialverband VdK Deutschland e.V.
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top