Jag ser glasklart genom mina jätterena läsglasögon...

Livet / Permalink / 0
Ålder är bara en siffra. Vad är det för ett uttryck egentligen? Själv tänker jag att det är så man säger när man tycker att åldern blir lite för påträngande, men jag kan ha fel. 
 
 
När jag häromdagen skulle snyta mig, tog i från tårna för bästa resultat, bara för att se mina läsglasögon trilla av huvudet ner i snorpappret, då var ilskan inte långt borta. Att ålder bara är siffra, var i det läget, inte det svar jag hade hasplat ur mig om någon vid tillfället ringt och ställt frågan om vad jag tycker om att bli äldre hela tiden.
 
Svaret hade inte heller blivit, vad gör väl lite snoriga läsglasögon. Nix, för det var nog det äckligaste jag upplevt på länge. Då jag nu för tiden är lärare, vill jag inte skriva ut alla fula ord jag sa i papp, eftersom jag ska föregå med gott exempel. Att jag dessutom får skylla mig själv då jag vid tillfället satt på toa och dessutom läste samtidigt som jag snöt mig och därför inte hade koll, är inget jag vill kännas vid...fnys!
 
Höslovet är här. Det är mitt tredje i ordningen, och jag pluggar för fullt. Idag har jag varit lite extra exalterad över att äntligen ha knäckt en kod, som jag visste var lätt men inte tagit mig tid att knäcka. Idéerna om hur jag skall göra mina elever ännu mer rättvisa har flugit runt mitt huvud hela dagen, de har ekat mot väggarna i allt det tysta som är min pluggmiljö här hemma. Ja, ni förstår jag som hatar tysnad sitter i timmar utan ljud och bara läser. Det enda ljud jag hör är raspet från pennan när jag ivrigt skriver ner begrepp efter begrepp och olika minnesanteckningar. Ibland får jag lust att liksom bara sätta mig i soffan och glo på film eller göra annat, men så kommer jag att tänka på att jag blir vis, och liksom bara, fortsätter.
 
Idag var allt verkligen glasklart, kanske inte så konstigt med tanke på att jag hade extra rena desinfekterade, glasögon haha...

Vikten är återigen på tapeten. Träningen ligger i allt möjligt, spinning, trappmaskins löpning och speedwalking. Om vikten är viktig, eller om jag gör det för att uppehålla åldrandet har mina löss bråkat lite om idag. Ingen vann. Däremot vann jag lite, när jag kom på att jag inte behöver ta mig så långt ner för att knyta skosnörena, vilket hjälpte ryggen en stel dag som denna. 
Tillståndet är glatt, jag har ju faktiskt lov. Film har varit "De tre musketörerna" från 1973. Japp Michael York var rätt söt för sin tid. Han fyller 80 år i år. Grattis!
 
Michael York in The Three Musketeers (1973) | East-German po… | Flickr

Framtidsbussen är på gång, men får byta namn, då projekt som mitt, som tur är redan finns därute i olika kommuner. Medan jag visslande vandrar vägen fram och funderar ut ett nytt namn så blir det lite Lonna.
 
Dagens Lonnis...
Borta i London har det hänt grejer. Jonna och Kim har hängt som systrar gör med varandra. Några dagar då umgåspoängen slår i taket. Allt i varm kärleks anda. Så härligt!
 
 
 
Ah...så fina, mina tjejer.
 
Framtida inlägg:
Inget mer gnäll om ålder (kanske).
För Anna i tiden, mot 50 och iväg...
En ny hashtag
 
Kram Alla
Kram Kim och Jonna
Kram Alla tjejer i Iran
Kram Alla som aldrig får en kram
Kram Ukraina
 
Laters...
 
Ukraine-Hilfe | Sozialverband VdK Deutschland e.V.
 
 
Till top