En ny märklig känsla...

Livet / Permalink / 0
Märkligt det här med bloggen...
 
Jag menar jag som inte brukar ha svårt att få ner saker på pränt har plötsligt fått svårt att uttrycka mig. Kanske för att mitt hjärta är tudelat och de känslor som kommer ut är ovanliga och svåra att sätta ord på.
 
Men...
 
-Trevlig helg G...!
Jag står vid ytterdörren till mitt nya jobb och är redo att gå hem. G är då inte min kära gamla arbetskamrat med värmländsk dialekt och blont lockigt hår utan min nya chef.
 
Jag som fixat iordning efter en disputation(en akademisk akt där en doktorand försvarar sin doktorsavhandling) trodde att jag var ensam kvar på bygget men inser att så inte var fallet när jag ser honom gå genom matsalsdelen på den konferensanläggning som Qulturum är. Han önskar mig en trevlig helg och sen släcker han ner och allt blir svart.
 
Jag tittar en stund på honom där han står och tittar sig runt omkring, hjärnan jobbar på och noterar känslorna runt det faktum att min arbetsplats är folktom, stängs ner och tar helg.
 
Vilken märklig känsla...
 
 
Javisst men vissa saker är sig lika om än lite enklare. Men det är en skön känsla mitt i känslorna att jag inte bytt till något som jag inte klarar av och att jag nu i och med att jag lämnade nästan sist av alla fortfarande har kvar den där enorma ansvarstagarkänslan som jag faktiskt besitter till ett hundra procent.
 
Ute i mörkret utanför Qulturum hoppade jag på cykeln och vände hem med en väldig fart. Väl hemma var det bara att sätta sig i bilen och dra till mamma Gunnel för att förbereda för den familjeloppis som vi i familjen tänker genomföra på bra ställe som har loppis...
 
 
Fina mamma!
Och fina grejer, några gav mig en sån barndomskänsla att jag nästan sprang upp på mitt gamla rum där på övervåningen för att lägga mig i sängen och läsa en bok från " barnens bokklubb".
 
Javisst, Rasmus Nalle och hans pannkakor är inte helt fel.
Vi kom alla överens om allt tingel tangel på mammas bord, och jag som lovat Robban att bara ta med mig tre saker hem, tog ändå bara med tio.
 
Mycket bra om ni frågar mig mig!
Om ni frågar Robban?
Kanske inte så bra haha...
 
Nu är det dags att byta om och gå till Bada Bing och käka.
 
Trevlig lördag kväll alla!
 
Laters...
 
 
 
 
Till top